Başkentlilerin büyük ilgi gösterdiği şehir tanıtım günleri Atatürk Kültür Merkezi’nde Mersin Tanıtım Günleri ile devam ediyor. ‘Yeryüzü Cenneti Mersin’ sloganıyla konuklarını Mersin’e davet eden etkinliği siyaset, basın ve sanat dünyasının önemli isimleri de ziyaret eti.

BAHÇELİ’DEN KOCAMAZ’A TEŞEKKÜR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Mersin Tanıtım Günleri’ni ziyaret ederek stantları gezdi. Bahçeli’ye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Sadir Durmaz, MHP Mersin Milletvekilli Baki Şimşek, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve çok sayıda partili eşlik etti. Yoğun ilgi ile karşılanan Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret ettikten sonra Erdemli Belediyesi standında oturarak, burada kendisine ikram edilen sıkmayı yiyip, yayık ayranı içti. Ardından stantları gezen Bahçeli’ye Tarsus Ahşap Oymacılığı Sanatı ustaları tarafından ahşap işlemeli Türk bayrağı hediye edildi. Bu tür tanıtımların iller arasındaki kuvvetli bağı ortaya koyduğunu söyleyen Bahçeli, “Mersin Büyükşehir Belediyesi şimdi de birçok yönüyle Toroslar’ı, Mersin’i ve Mersin’e bağlı bütün ilçeleri, Yörük ve Türkmen hayatını Ankara’ya takdim ediyorlar. O bakımdan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mersin Tanıtım Günleri’nin üçüncü gününde Fox Tv Çalar Saat Programı sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya, Mersin Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ederek hayranlarıyla fotoğraf çektirdi. Okurlarına, 'Korkma' adlı kitabını imzalamak için Mersin Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MEYAD) standına geçen Küçükkaya, “Neden burada olduğumu ve Mersin’i neden bu kadar çok sevdiğimi soruyorlar. Mersin Türkiye’dir. Nasıl sevmeyeyim” diye konuştu.

Mersin Tanıtım Günleri’nin üçüncü gününe Anamur Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği yöresel türküler ve halk oyunları topluluğunun gösterisi damga vurdu. Günün sonunda Mersinli sanatçılar Eda-Metin Özülkü çiftinin sahne aldığı konserde Ankaralılar unutulmaz bir gece yaşadı.

 
Editör: Barış Köksal