Gürcistan, Azerbaycan ve Bulgaristan’a ait yöresel halk dansları toplulukları eşliğinde Mehteran takımıyla birlikte şehir merkezini dolaşan kortej Yeni Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan Halk Dansları toplulukları Saçkan Kavşağı, Eski Anıt ve Bankalar Caddesi’nde Anamurlulara dans gösterileri sundular. 

Yeni Cumhuriyet Meydanında yapılan resmi törende ilk olarak Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Atatürk Anıtı’na 8. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Çelengi’ni sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende Belediye Din Görevlisi Yalçın Şahin eşliğinde festival açılış duasının okundu. 

Anamur Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle devam eden etkinliklerde konuşan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, ekonomik nedenlerle 2 yıl ara verilen festivalin, bu yıl uluslararası yapıldığını belirtti. 4 gün sürecek olan festivalin Anamur tanıtımı adına büyük önem taşıdığının altını çizen Türe, katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Anamur Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Anamur yöresine ait halk oyunlarını sergilemesinin ardından yöresel yemekler ikram edildi. Batırık, Samsıra, Keşkek ve Fıstık haşlaması katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Birinci gün programı festival alanında bulunan standların gezilmesiyle başladı. Alanda birçok ticari stand ve köy çadırları yer aldı. 

Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen 8. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali 1. gün akşam programının sunuculuğunu İpek Tanrıyar yaptı. İpek Tanrıyar sürpriz yaparak sahneye başında muz tarağı ile çıktı.

Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan Halk Dansları Toplulukları gösterilerini sundular. Saatler ilerlediğinde sahneye Oğuz Yılmaz çıktı. Oğuz Yılmaz birbirinden güzel şarkıları Anamurlular için seslendirirken binlerce kişi şarkılara coşkuyla eşlik etti. 
Editör: Barış Köksal