Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin, 2014 yılındaki seçim beyannamesinde yer alan 'Camilerin Çevre Düzeni ve Aydınlatılması Projesi'nde ilk adım, Merkez Camii'nde atıldı. Yaklaşık 1 aydır süren çalışmalar sonucu Anamur Merkez Camii led aydınlatma sistemleri ile donatıldı. Cami dış cephe duvarları ve minareler yeşil renkteki ledler ile muhteşem bir görselliğe kavuşturuldu.

Türe, proje kapsamında Anamur'da ilk aydınlatmanın Anamur Merkez Camii'nde başlatıldığını ve caminin akşamları led ışıklarla daha görkemli bir görüntüye kavuşturulduğunu söyledi. Başkan Türe, Merkez Camii'nde yapılan uygulamanın ilk olduğunu, diğer camilerde de aydınlatma çalışması yapmayı planladıklarını kaydetti. Aydınlatmaların yanı sıra, birçok mahalle camisinde camilerin ihtiyaçları konusunda belediyenin duyarsız kalmadığını söyleyen Türe, “Çatı ihtiyaçları, halı, paratoner gibi konularda da elimizden geldiği ölçüde camilerimize destek oluyoruz. Son olarak yıldırım düşen Sultan Alaaddin Mahallesi Emir Sultan Camii'nde oluşan hasarda, belediye olarak üzerimize düşeni yaptık' dedi.

Camilerin yanı sıra Anamur'un en eski parkı konumundaki Çavuşpınarı Parkı'nda yapılan yeniden düzenleme çalışması kapsamında, bu park da baştan sona led ışıklarla aydınlatıldı. Yenileme çalışmalarında ağaçlar korunurken yeşillendirme çalışması, banklar, kamelyalar ve led aydınlatmalar gerçekleştirildi. Vatandaşların şehir merkezinde nefes alabileceği alan konumunda olan ve Anamur için oldukça önem arz eden Çavuşpınarı Parkı yerden ve ağaçlardan aydınlatma sistemleriyle akşamları da muhteşem bir görünüme kavuştu.

Editör: Barış Köksal