Anamur Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur Orman işletme Müdürlüğü ve Anamur Engelli Aileleri Dayanışma Derneği ortak etkinliğinde Evciler Mahallesinde tepelik alanlarda fidan dikimi gerçekleştirildi. Anamur’da yaşayan engelli öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikiminde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve ANED Başkanı Hikmet Narcı da birer fidan diktiler. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlik sonrası katılımcılara Anamur Belediyesi tarafından ayran, sıkma, çay ve çikolata ikramı yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Evciler Mahallesi’ne getirilen öğrenciler burada Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanları toprakla buluşturdu.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe burada yaptığı açıklamada “Bu gün gerçekten özel bir gün, engelli kardeşlerimizle birlikteyiz. Orman işletme Müdürlüğümüz, Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Anamur Belediyemiz ve ANED’in desteğiyle güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Hani Peygamber Efendimiz demiş ya; Kıyamet koparken bile elinizde bir fidan varsa dikin diye, işte bu gün onun için buradayız. Güzel bir kaynaşma, güzel bir birliktelik, her şeyden önemlisi engelli kardeşlerimizin onure edilmesi çok güzel, yeşilin doğanın ormanın güzelliğini onlara anlatmak çok güzel. Ben ailelere, işletme müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Büyükşehir’e teşekkür ediyorum, ANED’e teşekkür ediyorum, inşallah bu etkinlikler bu tür faaliyetler devam eder, biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” dedi. ANED Başkanı Hikmet Narcı da yaptığı konuşmada etkinliğe katılan ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Anamur Orman işletme Müdürü Hüseyin Meteris fidan dikimi sırasında Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, ANED Başkanı Hikmet Narcı ve diğer tüm katılımcıları fidan dikimi hakkında bilgilendirerek tüm vatandaşları fidan dikmeye davet etti.
Başkan Türe Anamur Orman işletme Müdürü Hüseyin Meteris’ten Belediye için de uygun bir alanın belirlenmesini isteyerek Anamur Belediyesi çalışanları olarak belirlenen alanda fidan dikimi yapmak istediklerini söyledi. İşletme Müdürü Hüseyin Meteris de Evciler Mahallesi’nde fidan dikimi yapılabilecek alanın gösterileceğini kaydetti.
 
Editör: Barış Köksal