MORGÜL: "SPORCULARIMIZI BİN BİR TEHDİTLE YILDIRMIŞTIR"

Erdemlispor Kulübü'nün 25 yıllık Başkanı Mehmet Morgül, son haftalarda hakem faciaları yaşadıklarına değinerek, sahalarında oynadıkları Tarsus Gücüspor maçında adeta bir hakem faciası yaşadıklarını belirtti. Morgül, “Klasman hakemi olduğunu öğrendiğimiz Hüdaverdi Savcı, müsabakanın başlamasına 15 dakika kala gelerek daha ısınmadan maçı başlatmış, ilk yarıda MHK talimatlarını hiçe sayarak sporcularımızı bin bir tehditle yıldırmıştır. Oyuncularımıza sarı kart gösterip, ikinci yarı da kırmızı göstermek için zemin hazırlamıştır. Hakemin niyeti tarafımızdan sezilerek, soyunma odasında sarı kart gören arkadaşlarımızı sizler kırmızı kart göreceksiniz diye uyardık. Söylediğimiz gibi de oldu” dedi.

"BİZ YANDIK BAŞKA KULÜPLER YANMASIN İSTİYORUZ"

Hatalı verilen kartların sadece o maçı değil önlerindeki maçları da etkileyeceğini anlatan Morgül, “Konuyu diğer kulüplerimizle paylaşınca aynı hakemin onlarca takım tarafından şikayet edildiğini de öğrendik. Biz yandık başka kulüpler yanmasın istiyoruz. Biz bir üst lige yükselsek ya da düşsek ne olacak. Böyle hakemler zevklerini amatör sporun çilekeş insanlarının üzerinden almasın. Mersin’de derdimizi anlatacak kimsemiz yok. Bu tür hakemlerin, hakkıyla maç yöneten hakemleri zan altında bıraktırmaya da hakkı yok, sporcuların, camiaların emeklerini zayi ettirmeye de” diye konuştu.

Mersin Amatör Süper Lig’de 3 Erdemli takımının olmasının bazıları tarafından istenmediğini de öne süren Morgül, “Ligin tamamlanmasına 11 hafta kala kimin düşeceği artık belli mi? Erdemli takımlarının düşmesine şimdiden zemin mi hazırlanıyor ? Bunları kim belirliyor? Nereye hizmet ediyorlar?“ şeklinde konuştu.

YOKUŞ: "KİMSEYE HAKKIMIZI YEDİRTMEYİZ"

Erdemli Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yokuş’ta kendilerinin de aynı haftada yine hakem hatalarıyla boğuştuğunu ifade ederek, “Uydurulan penaltılar, karşı takıma verilen ama bizim hiç görmediğimiz avantaja bırakmalar, üst üste aynı hakemlerin maçlarımıza verilmesi, aklımıza acaba sorularını getiriyor. Eğer hakkımız bir alt lig ise düşelim ama değilse de kimseye hakkımızı yedirtmeyiz. Bundan böyle Erdemli kulüpleri olarak maçlarımızı görüntülü olarak kayıt altına alacağız” şeklinde konuştu.

Kulüp başkanları, ilgili şikayet dilekçelerini, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı’na, Mersin İl Hakem Kurulu Başkanlığı'na, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı'na gönderdiklerini de kaydetti.

Editör: Barış Köksal