Mersin GİAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin’de işadamı derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu MEP’te Mersin GİAD dönemi başladı. Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy, MEP 4. Dönem Başkanlığına getirildi. Platform Dönem Başkanlığı’nın devir teslim töreni Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katıldığı toplantıda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, değerli olanın bir araya gelmek kadar birlikte yürümek olduğunu vurguladı. ”Birlikte olmaktan güç doğar. Uluslararası alanda da birlikte olmak önemli” diyen Güzeloğlu, hiçbir kentin Mersin’den önde olmadığını kaydetti. Mersin’in yaklaşık 2 yıl sonra gerekli ekip çalışması ile birlikte kitle turizminde Antalya’yı geride bırakacağını belirten Güzeloğlu, kentin turizmde Barcelona, ticarette ise Singapur ile karşılaştırılmasının gerektiğini ifade etti. Mersin’in 21. yüzyılda İstanbul’dan sonra küresel kalkınmayı zenginleştirecek, Türkiye’yi taşıyacak 2. kent olduğunun altını çizen Güzeloğlu, 3 yılda eğitimde önemli mesafeler kat ettiklerini dile getirerek, 140 bin okumaz-yazmaz sayısının şimdilerde 50 bine çektiklerini aktardı.

MEP’in kurulduğu günden bugüne ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğine de vurgu yapan Güzeloğlu, platformun sonuç odaklı bakış açısı olduğunu söyledi. Söz konusu çalışmalarda birlik ve beraberlik duygularının ön planda olduğunu kaydeden Güzeloğlu, bu tablo devam ettiği sürece kentin tüm sorunlarının aşılacağını ifade etti. Güzeloğlu, 6 aylık başkanlık döneminde yaptığı çalışmalar için MEP 3. Dönem Başkanı Servet Özkaya’ya da teşekkür etti.

MEP 3. Dönem Dönem Başkanlığı görevini Eylül ayından itibaren yürüten MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Servet Özkaya da şu an mevcut üyelerle birlikte 26 işadamı derneğinin bir çatı altında toplandığı platformun Türkiye’ye rol model olduğunu söyledi. Mersin’in sorunlarının ortak akıl ile çözümlenmesi gerektiğine dikkat çeken Özkaya, bunun için de birlik ve beraberlik olması gerektiğine işaret etti. Mersin’in limanı, serbest bölgesi, turizmi ve tarımı gibi imkanlara sahip olmasına rağmen iktisadi anlamda bir sıçrama yakalayamadığını anlatan Özkaya, bu kapsamda Güzeloğlu’ndan destek istedi.

MEP 4. Dönem Başkanlığını devralan Gürsoy ise MEP’in politikalar üstü ve tarafsız bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, politikayı sorgulayıp gereken noktalarda enerji vermesi gerektiğini belirtti. Mersin’in tanıtımının daha fazla yapılması için ulusal basın temsilcilerinin kente davet edilerek, öne çıkan özelliklerinin anlatılması gerektiğini dile getiren Gürsoy, kentin tanıtımı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerinden görüşme talep edecekleri bilgisini verdi. Güzeloğlu’nun Akdeniz Oyunları tesisleri inceleme gezisine katılmayı istediklerini kaydeden Gürsoy, böylelikle hem bilgi alacaklarını hem de sürece dahil olacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Barış Köksal