MersinGiad Başkanı Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, dış dünyayla ulaşım sorununun Mersin’de yıllardır kangren olduğunu ifade ederek, yeni hükümetten ilk taleplerinin ulaşım sorunun çözümü olduğunu kaydetti. Mersin’in tarihi, coğrafyası ve tabiat güzellikleriyle inanılmaz bir zenginliğe sahip olduğuna işaret eden Gürsoy, “Ancak bunları harekete geçirecek tek şey olan havaalanı maalesef yaşama geçirilemedi. Ulaşım sorunu çözülmediği takdirde Mersin’in turizm ve ticaret yaşamı hak ettiği noktaya gelemez. Yeni Hükümetten ve Ulaştırma Bakanımızdan ilk talebimiz Mersin havaalanının bir an evvel tamamlanması için gerekli düzenlemeyi yapması olacaktır” dedi.

Mersin’in ekonomik anlamda güçlenmesinin ulaşımla sağlanacağını vurgulayan Gürsoy, “Yanı başımızdaki Antalya’nın sadece turizmden kazandığı gelir 2013 rakamlarına göre 16 milyar dolar. Türkiye’nin yine aynı dönemde turizm geliri olan 32 milyar doların tam yarısı. Maalesef Mersin bu rakamların çok gerisinde kaldı. Antalya’nın uzun yıllardan beri elde ettiği bu konuma karşın, Mersin’i biz daha avantajlı görüyoruz. Hiç el değmemiş sahiller, tarihi zenginlikler, Mersin’in kendine ait özel lezzet durakları bu farkın çok kısa sürede kapanmasına neden olacak faktörlerdir” ifadelerini kullandı.

Mersinlilerin de turzimin bir çıkış kapısı olduğunu görmeleri gerektiğini kaydeden Gürsoy, şöyle devam etti: “Kentin tüm katmanları turizm için bir seferberlik başlatmalıdır. Bugün yurt dışında Mersin’in doğal, kültürel ve tarihsel zenginliğinin onda birine sahip olmayan birçok noktanın, turizmden çok büyük gelir elde ettiğini görüyoruz. Turizmin çeşitliliğinin de devreye sokularak Mersin’in bu konuda büyük bir kazanç elde edeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Mersin turizme inanırsa bu işin üstesinden kısa bir sürede gelebiliriz ve gerek istihdamda gerekse ekonomik kalkınmada büyük bir avantaj yakalayabiliriz. Mersingiad olarak bu konuda uzun süreden beri çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Günümüzde turizmin önemli merkezlerinin bu konuya yaklaşımları, turizmi renklendirecek girişimlerin özellikle uluslararası düzeydeki faaliyetlerin mutlak suretle takip edilmesi ve Mersin’in buna benzer çalışmalara katılması gerekmektedir. Deyim yerindeyse Mersin’in helva yapmak için tüm unsurları mevcuttur, sadece iş pişirmeye kalmış durumda. Bugün korunmuş tabiatı, hiç el değmemiş coğrafi özellikleri ve tanıtımda yeteri kadar duyurulmamış tarihi eserleriyle Mersin dünyanın yeni turizm noktalarından biri olabilir.”

Gürsoy, sadece direkt uçuşların değil deniz ve kara yolu ile raylı sistemli ulaşımın da Mersin’i sarması gerektiğini ifade ederek, “Ulaşılabilir bir Mersin turizmde de Mersin’in istediği noktaya gelmesinde öncül rol oynayacaktır” dedi.

Editör: Barış Köksal