Almanya’nın en büyük gazetelerinden Süddeutsche Zeitung’un Nürnberg kentindeki bürosunda yazı işleri bölümünde çalışan 34 yaşındaki obezite hastası Lütfiye Bakaç, tüp mide ameliyatı için Türkiye’yi tercih etti. Akrabalarının yaşadığı Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Tarsus Hastanesine gelen Bakaç’ın ameliyatını Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük yaptı. Almanya’daki olanaklara rağmen binlerce kilometre gelerek memleketinde ameliyat olan Bakaç, "Türk doktorlar, Alman meslektaşlarından çok daha ilgili. Tıbbi bilgileri ve deneyimleri açısından da Almanlardan geri kalan hiçbir yanları yok" diye konuştu.

"Hareketlerim kısıtlanmıştı"

Doğma-büyüme Almanya’da yaşadığını, evli ve 2 çocuk sahibi bir anne olduğunu söyleyen Lütfiye Bakaç, çocukluğundan bu yana obezite sorunu yaşadığını, kilosunun 119’a çıktığını belirtti. Ne yaparsa yapsın kilo veremediğini anlatan Lütfiye Bakaç, "Çok şükür, kilodan dolayı tansiyon ve şeker gibi hastalıklar çıkmadı. Ama son zamanlarda yataktan kalkarken, yürürken, bir iş yaparken çok sıkıntı yaşamaya başladım. Zaten yıllardır giyinme ve sosyal hayat konusunda sıkıntılarım vardı. Hareketlerim de kısıtlanınca artık bir çözüm bulmaya karar verdim. Spor ve diyetle zayıflayamadığım için tüp mide ameliyatına karar verdim" ifadelerini kaydetti.

"Hedefim 70 kiloya inmek"

Lütfiye Bakaç, Almanya’da tüp mide ameliyatının birçok büyük ve gelişmiş merkezde yapıldığını ancak kendisinin Türk doktorlarına ameliyat olmayı istediğini ifade ederek, "Türk doktorlar Alman meslektaşlarından çok daha ilgili. Hastalarıyla sıcak diyalog kuruyorlar. Tıbbi bilgileri ve deneyimleri açısından da Almanlardan geri kalan hiçbir yanları yok. Türkiye’deki hastanelerin hizmet kalitesi de çok iyi. Bu nedenle, Almanya’daki her türlü olanağıma rağmen Türkiye’yi tercih ettim. Ailemin memleketi olan Mersin’de ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyata girerken 119 kiloydum. Hedefim kısa sürede 70’e inmek" dedi.
Editör: Barış Köksal