Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de teşekkür etti. Seçime katılan tüm adaylara ve sandığa giderek oy kullanan tüm seçmenlere demokrasiye katkılarından ötürü teşekkür eden Yücelen,"Türkiye olarak demokrasi tarihimizde bir ilke imza attık. İlk kez Cumhurbaşkanımızı halkımızın oyları ile seçtik. Sandıktan yanlış çıkmaz; Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamın sahibinin kim olacağını en iyi bu ülkenin vatandaşları bilir. Seçime aday olarak katılan birbirinden değerli adaylara, seçim sürecinde gösterdikleri olgun mücadele için teşekkür ediyoruz. Başta seçimi kazanan ve 12. Cumhurbaşkanımız olarak bu büyük sorumluluğu teslim alacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ve Sayın Selahattin Demirtaş'a ve sandığa giderek oy kullanmak suretiyle demokrasimizin gelişmesine katkıda bulunan herkese öncelikle teşekkür etmek istiyoruz" dedi. 

TÜGİAD olarak, Başbakanın görev süresinde de iyi bildiği gibi üreten, istihdam yaratan, ihracat için savaşan reel sektörün temsilcisi olarak kendilerinden beklentilerinin reel sektörün ihtiyaçlarını ön planda tutması olacağını ifade eden Başkan Yücelen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Reel sektör çalıştığı ve ürettiği sürece bu ülkede fabrika bacalarından duman çıkacak, evlere ekmek girecektir. İş dünyasının genç temsilcileri olarak, ülkemizin refahının artırılmasının ve olabildiğince eşit paylaşılmasının ortak hedef olarak ön planda olmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye’nin özlediği uzlaşma ve hoşgörü kültürünü temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamının, önümüzdeki süreçte, siyasi partiler ve toplumun farklı kesimleri arasında denge ve diyaloğu sağlayarak bu hedefe sahip çıkmasını arzu ediyoruz. İş dünyasının genç temsilcileri olarak bizler Cumhurbaşkanlığı makamının en önemli görevinin ülkemizdeki birlik, beraberlik ve sosyal barışı devam ettirmek olduğunu düşünüyoruz. Seçimlerin ardından tüm Türkiye'yi elbirliği ile çalışmaya ve ülkemizi daha iyi bir ülke yapmak için mücadele etmeye davet ediyoruz."
Editör: Barış Köksal