Mersin Bakliyat Sektörünün ileri gelenlerini ve Mersin Siyaset Dünyasının önemli isimlerini ağırlayan etkinlikte, bakliyat yemekleri tadımı gerçekleştirilirken; Komedyen Yavuz Seçkin ve Karikatürist Mehmet Duru performans sergiledi.

Kuru Gıda sektörüne yönelik olarak teknolojiler geliştiren ve üreten AKY Technology, Mersin- Tarsus 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika alanında, 10 Şubat
Bakliyat Günü’nü kutladı. Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan, Ak Parti Akdeniz İlçe Teşkilat Başkanı Aydın Eğin
ve AK Parti Akdeniz İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Sadettin Eroğlu; MTOSB Başkanı Sabri Tekli; Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Andaç Kolukısa ve Tiryaki Agro Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu etkinlikte bulunan isimler arasında idi.

Komedyen Yavuz Seçkin’in stand-up show gerçekleştirdiği etkinlikte Mersin Bakliyat Sektörünün Temsilcileri bir araya gelme fırsatı buldu. 10 Şubat Bakliyat Günü’ne özel olarak kutlamada bakliyat yemekleri sunuldu.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, “10 Şubat Dünya Bakliyat Günü’nün şehrimizde, ülkemizde ve dünyada ses getirmesi ve baklagillerin üretiminin ve ticaretinin artırılması için üzerimize düşeni yapmak gayretindeyiz. Dünya Bakliyat Günü kutlu olsun.” dedi.

Editör: Barış Köksal