Akdeniz Girişimciler Projeciler Derneği 1. Uluslararası Girişimcilik Fuarı’nın tanıtılması amacı ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit’in onuruna İskele Marin Restaurant’ta yemek verdi. Yemeğe AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Güldal Akşit’in danışmanı Günnur Hayran, Akdeniz Girişimciler Projeciler Derneği Başkanı Hediye Dalgıç, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ve AGİP Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
 
‘Başbakan kadınlarımızı destekliyor’
Başkan Akşit, kadınların toplumda daha fazla söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekerek, “Genel merkezimiz kadınlarımızın her alanda aktif olması için destek vermeye hazır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan kadınlarımızın iş yaşamında ve hayatın her alanındaki rolünün arttırmak amacı ile bu tür çalışmalara destek veriyor” dedi.
 
AGİP’in kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine karşılık bir çok konuda projeler hazırlayarak toplumsal anlamda gelişimin önünü açtığına dikkat çeken Akşit, “Kadınlarımız bundan sonra bu tür çalışmalar ile birlikte hak ettiği yere gelecektir. AGİP yönetimini yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Bu projelerin gelişmesi için Başbakanımızın da kesin talimatı var” diye konuştu.
 
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise AGİP’in yaptığı çalışmaların öncelikle Türkiye’ye ve Mersin’e değer katacağına inandığını ifade ederek, kadınların sosyal projelerde olan girişimin artması ile birlikte Türkiye’nin 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaşacağını kaydetti. Vali Güzeloğlu son olarak, AGİP üyelerine teşekkür ederek el birliği, iş birliği ve güç birliği içinde başarıya ulaşılacağını dile getirdi.
 
AGİP Başkanı Hediye Dalgıç ise, AGİP’in kısa bir zamanda üç önemli projenin altına imzasını attığına dikkat çekerek, “Biz dört ay önce kurulmuş bir derneğiz. Kısa bir zaman önce kurulmamıza rağmen çok büyük işlerin altına imza attık.” dedi.
 
1. Uluslararası Girişimcilik Fuarı ile birlikte Mersin’in kalkınmasının önün açılacağını kaydeden Başkan Dalgıç, “Bizim bu projemiz ile birlikte Mersin’in ufku açılacak ve Mersin’e bir çok yatırımcı gelecektir. Mersin ihracatının artması için önemli bir fırsat olacaktır. Dünyanın bir çok bölgesindeki 67 ülkeden kadınlar ilk kez Mersin’de buluşacaklar. Organizasyonun ilk ayağının Türkiye’de yapılması da bizim için büyük bir gurur” ifadelerini kullandı.
 
AGİP Başkanı Dalgıç, konuşmasının sonunda Başkan Akşit, Milletvekilleri Bozkurt ve Ökten’e ve Günnur Hayran’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Yemeğin sonunda Başkan Dalgıç, AGİP’e olan katkılarından dolayın AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’e plaket verdi. 
Editör: Barış Köksal