Akkuyu NGS A.Ş. yöneticileri, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısını tamamlayan Büyükeceli İlköğretim Okulu öğrencilerinin karne coşkusuna ortak oldu. Okulda eğitim gören 231 öğrenciye eşofman takımı hediye edildi.

Okul bahçesinde düzenlenen karne törenine, Gülnar Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gazi Kırlangıç, Akkuyu NGS A.Ş Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, Büyükeceli İlköğretim Okulu Müdürü Sadık Güleryüz, öğretmenler, öğrenciler ile aileler katıldı.  

Akkuyu NGS A.Ş Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, karne töreninde yaptığı konuşmada, öğrenciler ile bir arada bulunmaktan büyük keyif aldıklarını söyledi.
 
Şirket olarak sosyal projeleri hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını belirten Sarıcı, şöyle konuştu:
“Akkuyu NGS A.Ş eğitim-öğretiminizde hep sizlerle beraber oldu. Olmaya da devam edecek. Bugün eğitim-öğretiminizin birinci dönemini tamamlamış bulunuyorsunuz. Heyecan, stres, mutluluk, üzüntü ve daha kim bilir hangi duygularla bu başarıya imza attınız. Çocuklar en büyük başarıyı size hayat ve zaman verecektir. Bu nedenle daha çok çalışıp, başarınızı doruğa çıkartın. Sizlerin başarılarını gördükçe, Büyükeceli’de çok daha güzel şeylerin olacağına inanıyoruz. Bu inançla hep beraber sizlerin ve gelecek neslin başarıları için çalışacağız.” 

Büyükeceli Beldesinin Türkiye’nin geleceği ve göz bebeği olduğunu vurgulayan Lütfi Sarıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2020 yılından itibaren bu beldede, Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali elektrik üretecek ve Cumhuriyet’in 100. yılında da yılda 35 milyar kilovat saat elektriği ülkenin hizmetine sunacaktır. Bu bilinçle, yeni bilgilerin peşinde olun. Kendinizi geliştirin ve yenileyin. Zamanınızı boşa harcamayın. Faydalı işlerde yarışın. Sizlere tavsiyem, en kısa zamanda noksanlıklarınızı görerek ikinci dönemde taze bir başlangıca hazır olmanızdır. Hepinizin ikinci dönemde de başarılı olmasını, şirketim adına diliyorum.”

Türkiye’de 17 milyon öğrencinin karne aldığı bilgisini veren Gülnar Milli Eğitim Müdür Vekili Gazi Kırlangıç, Gülnar ilçesinde 6 bin,  Büyükeceli beldesinde ise 252 öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyledi. Öğrencilerin karne sevincine ortak olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Kırlangıç, “Öğrencilerime desteklerini esirgemeyen ve hediyelerle onların yüzlerini güldüren Akkuyu NGS şirketine teşekkür ediyorum. Başarılı-başarısız, çeşitli etkinlik ve faaliyetlerde bulunarak eğitim-öğretim yılını yarılayan öğrencilerin hepsini kutluyorum” dedi.

Büyükeceli İlköğretim Okulu Müdürü Sadık Güleryüz ise her yıl karne törenlerinde okul olarak ufak tefek hediyeler verdiklerini ifade ederek “2012-2013 eğitim-öğretim yılında ise beldemize nükleer santral yapacak olan Akkuyu NGS A.Ş tarafından sağlanan bisikletleri hediye olarak öğrencilerimize verdik. Bu karne törenimizde de bizleri yalnız bırakmayan Akkuyu NGS şirketi, başarılı ve başarısız ayırt etmeksizin bütün öğrencilerimize eşofman takımı yaptırdı. Okulumuza desteklerini esirgemeyen Akkuyu NGS şirketine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akkuyu NGS Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Sarıcı, öğrencilere eşofman takımı hediye etti.
Editör: Barış Köksal