Gezi öncesinde bir konuşma yapan ELİDOK Kurucu Başkanı Prof. Dr. Halis Uğuz, doğal güzellikleri turizme kazandırmak adına çalışmalarda bulunduklarını belirterek, “Turizm bölümü öğretim üyeleriyle beraber Erdemli ve yaylalarını gezdik. Buralar nasıl turizme kazandırılır bunun çalışmalarını yaptık. Arkadaşlarımız bu konudaki hazırladıkları makaleleri yayınlayacaklar. Bu çalışmalarımızda toplam 300 kilometre yol katetmişiz. Bu 300 kilometre içerisinde yaylalarımız var, vadilerimiz var. Tüm bu çalışmaların ardından da Erdemli Limon Doğa Kulübü (ELİDOK)’u kurduk. Silifke’deki Taşeli Doğa Gezginleri Kulübü (TADOG) ile beraber 20 civarında doğa yürüyüşü yaptık. Bunların 8 tanesini kendi ilçemiz sınırları içerisinde. Her bir yürüyüşe de yaklaşık 100-150 kişi katıldı. Toplamda da bin kişi ile faaliyetlerde bulunduk” dedi.

“DOĞAYI SEVDİRMEK İSTİYORUZ”
Faaliyetlerin doğa yürüyüşü ile sınırlı tutulmadığını da anlatarak kulübün amaçlarına değinen Uğuz, “Erdemli ELİDOK olarak amaçlarımızı, öncelikle ilçemizi tanımak, sonra tanıtmak, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmak, spor yapmak, sağlıklı yaşamaya çalışmak, doğayı geliştirmek, çocuklarımıza doğa sevgisi aşılamak şeklinde sıralayabiliriz. Aynı zamanda doğayı koruyarak bölgemizin insanlarını ekonomik anlamda nasıl yükseltebiliriz diye kafa yormak, limon ve domates üretimi arasında sıkışmış olan bölge halkımızın da gelişmesine katkı sağlamayı amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.
Kahvaltının ardından grup üyeleri daha sonra deniz kıyısındaki geniş kayalığa inşa edilmiş, çok katlı ve yüksek galerilerin olduğu, büyük boyutlara sahip sarnıcı bulunan tarihi Akkale’yi gezdi. Grup üyeleri tarihi doku içerisinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, tarihi dokuyla ilgili fotoğraf aldı.
Editör: Barış Köksal