CHP’nin akıllı ve çevreci teknolojiyle donatılmış yeni Mersin İl Binası, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı. Açılışın ardından halka seslenen Kılıçdaroğlu, “Artık tamam, yeter. Söz milletindir” mesajı verdi.

CHP’nin yeni Mersin İl Binası ve seçim koordinasyon merkezinin açılışı, 24 Haziran öncesi gövde gösterisine dönüştü. Açılışı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halka seslendi. Mersin’e yakışan güzel bir il binası açtıklarını belirten Kılıçdaroğlu, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’a yeni bina için teşekkürlerini iletti. 24 Haziran’da halkın iktidara “Artık tamam, yeter” diyeceğini belirten CHP lideri, “Hep birlikte Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz” diye konuştu. 

TAMAM PANKARTIYLA KARŞILANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yeni il binasının açılışı için Mersin’deydi. Kılıçdaroğlu, kent girişinde “Demokrasi kahramanı, adalet savaşçısı Sayın Genel Başkanımız,  TAMAM diyenler diyarı Mersin’e hoş geldiniz” pankartıyla selamlandı. 

Aynı zamanda İl Seçim Koordinasyon merkezi olarak kullanılacak ve teknolojinin ileri imkanlarıyla donatılan yeni CHP Mersin İl Binası’nın açılışı nedeniyle binanın bulunduğu İnönü Bulvarı trafiğe kapatılırken, ana muhalefet partisi liderini CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak ve Serdar Kuyucuoğlu karşıladı. 

Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak ve Onursal Adıgüzel, Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner ile Genel Başkan Danışmanı Deniz Demir de eşlik etti. CHP’li ilçe belediye başkanlarının da katıldığı açılışta milletvekili aday adayları hazır bulundu. 

KILIÇDAROĞLU YENİ BİNAYI GEZDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurdelayı keserek yeni il binasının açılışını gerçekleştirdi. CHP İl Başkanı Adil Aktay, Kılıçdaroğlu’na aynı zamanda il seçim koordinasyon merkezi olarak kullanılacak binayı gezdirerek bilgiler verdi.

Kılıçdaroğlu açılışın ardından, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde hazırlanan platformdan kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu’nun “Vallahi de, billahi de sıkıldık. Artık ‘Tamam’ diyoruz. Tamam mı?” sözlerine alanda toplanan binlerce kişi hep bir ağızdan “Tamam” yanıtı verdi. 

AKTAY’A TEŞEKKÜR 

Açılışı gerçekleşen bina için “Güzel bir bina, Mersine yakışan bir bina” ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve il yöneticilerine teşekkürlerini iletti. 

Kılıçdaroğlu, “Artık tamam, yeter. Söz milletindir diyeceğiz. Hep birlikte Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Daha güzel bir Türkiye, birlikte yaşayacağımız, tasada ve sevinçte birlikte olacağımız bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. 

AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Nisan referandumunda “evet derseniz çözülecek” dediği hiçbir sorunu çözemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Yeter, bu milletin yakasından düşmesi lazım” dedi. 
“Muharrem İnce’ye tamam diyor muyuz” sorusuna kalabalıktan “Tamam” yanıtı alan Kılıçdaroğlu, diğer oy pusulasında da tercihin CHP’den yana yapılması çağrısında bulundu. 

Kılıçdaroğlu, “25 Haziran sabahı şarkılar söyleyeceğiz, türküler söyleyeceğiz. Güzel Türkiye’yi birlikte inşa etmek için güçlü adımlarla birlikte yürüyeceğiz” dedi. 

Konuşmasının ardından İyi Parti Mersin İl yöneticileri, Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim etti.

ÇEVRECİ VE ŞEFFAF BİNA

Açılışı yapılan CHP Mersin İl Binası, katılımcılık, şeffaflık ve çevrecilik anlayışıyla dizayn edildi. Bütün odaların şeffaf olmasıya dikkat çeken binada, 80 kişilik seminer salonu ve 40 kişilik toplantı salonu yer alıyor. Ayrıca binaya gelenler için bilgisayarlı çalışma ve okuma alanları bulunuyor. 

Dikkat çeken diğer bir detay ise bu binanın elektriğini güneş enerjisinden sağlayacak olması. Binada enerji verimliliğini esas alan, çevre dostu ürün ve uygulamalarla donatıldı. Binanın bahçesinin de aktif olarak kullanılması amaçlanıyor. 

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN TEKNOLOJİK ALTYAPI

Akıllı teknolojiler kullanılan binada, toplantı ve seminer salonlarında akıllı tahtalar ve dokunmatik ekranlar bulunuyor. 

Özellikle seçim günleri veri akışının hızlı ve şeffaf şekilde gerçekleşmesi için her türlü detay düşünülmüş. Dizüstü bilgisayarı veya tabletiyle binaya gelen gönüllülerin ihtiyaç duyacağı altyapının da hazır olduğu belirtiliyor. Sandıklardan toplanan verilerin anında akıllı tahta ve dokunmatik ekranlara iletilmesi planlanıyor. 

24 HAZİRAN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

Geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen il kongresinde görevi devralan Av. Adil Aktay başkanlığındaki yeni yönetim, günün ihtiyaçlarına uygun yeni bir il binasını önüne hedef olarak koyduğunu ilan etmişti. “Mersin’de güler yüzlü ve üretken siyasetin yeni adresi” sloganıyla yapılan hazırlıklara, seçimlerin erkene çekilmesiyle hız verildi. 16 Nisan referandumunda tartışmalara neden olan seçim güvenliği konusunda özel hazırlıklar yapıldı.   

Editör: Barış Köksal