Paris’te bu yıl 16-20 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen SIAL 2016 Gıda Fuarı’na, URGE projeleri kapsamında AKİB üyesi firmaların 48 temsilcisi katıldı. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü ve Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonu ile yürütülen proje ile Mersin'den 30 firma Bakanlık tarafından sağlanan yurt dışı pazarlama faaliyetleri desteklerinden yararlanma imkanı buldu.

2014 yılından itibaren yürütülmekte olan ve AKİB üyelerinin talepleri doğrultusunda Ekonomi Bakanlığı'nın onaylarıyla 2017 yılında üçüncüsünün başlatılması planlanan URGE projelerinde, firmalar hem masrafları için yüzde 75 oranında ve Birlik tarafından ön ödemeli olarak destekten yararlanıyor hem de destek için herhangi bir başvuru prosedürüne gerek kalmadan sadece ihracat faaliyetlerine odaklanmaları sağlanıyor.

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, yazılı bir açıklama yaparak Paris fuarını değerlendirdi. Fuarın, AKİB üye firmalarının 48 temsilcisinden oluşan bir heyetle ziyaret edildiği bilgisini veren Arslan, SIAL Paris Fuarı’nın, Dubai Gulfood ve Almanya Anuga fuarlarıyla birlikte uluslararası gıda sektörünün ortak buluşma noktası olduğunu ve dünyanın en önemli 3 gıda fuarından biri olarak değerlendirildiğini belirtti. Arslan, “Projemizin ilk yıllarından itibaren faaliyetlerimizi sektörümüz ihracatına ve ticaretine olumlu katkı sağlayabilecek etkin ve yerinde uluslararası organizasyonlara katılıma yönelik gerçekleştirmeye gayret gösterdik. SIAL Paris Fuarı’na Birliğimiz üyesi firmalardan 50 temsilcinin katılması bu gayretimizin başarısının kanıtıdır. Bu vesileyle Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin tüm üyelerini Birliğimizce işbirliği içerisinde çalışmaya davet ediyor ve bizleri hedeflerimize ulaştıracak tüm projelerimizde görmek istiyoruz. Birliğimizin ihracatına yönelik tüm projelerimizin, bugün gelişmiş ülkelerle dahi kıyaslandığında daha yüksek seviyelerde bulunan ülkemiz ekonomisine olumlu katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal