AKİB Seçimli Genel Kurul Toplantıları, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin genel kurulları ile devam etti. AKİB Toplantı Salonu’nda yapılan Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’nda seçime mevcut Başkan Zeki Kıvanç’ın oluşturduğu tek listeyle gidildi. Kıvanç, oy kullanan 57 üyenin tamamının desteğini alarak tekrar başkan seçildi.
Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan Kıvanç, yeni dönemde yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Üyelerinin dış pazarlarda rekabet gücünü artırmak ve katma değeri yüksek ürünler ihraç edebilmeleri için geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nı bu yıl da yapacaklarını belirten Kıvanç, “Üyelerimizin ihtiyaçlarına özel hazırlanmış eğitim programları, menfaatlerini korumak amacı ile yetkili mercilerle yapılacak girişimler gibi ihracatlarını artıracak her türlü faaliyetin içinde olmaya devam edecek ve üyelerimizin desteğe ihtiyacı olduğu her an yine yanında olacağız. Önümüzdeki dönemde de çok daha yüksek ihracat rakamlarının başarısını sizlerle paylaşmayı temenni ediyoruz” dedi.

HAYRİ UĞUR YENİDEN BAŞKAN
Tekstil ihracatçılarının ardından da Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Kurulu yapıldı. İhracatçı birliklerini yeniden düzenleyen yasa kapsamında 4 yıllık dönem için yapılan seçimler kapsamında gerçekleştirilen bu genel kurula da mevcut Başkan Hayri Uğur başkanlığında tek listeyle gidildi. Toplam 41 üyenin oy kullandığı seçimde, üyelerinin tamamının desteğini alan Hayri Uğur, yeni dönemde de birliğin başkanlığına getirildi.

Genel kurulda konuşan Uğur, emek yoğun yapısı itibariyle Türkiye’nin istihdam yükünü kaldıran en önemli sanayi kollarından birinin hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olduğunu kaydetti. Sektörün aynı zamanda küçük tesislerden büyük üretim tesislerine kadar her büyüklükteki ünitelerde üretim yapabilen, bilgisayar destekli üretim sistemlerinin hızla gelişmekte olduğu, çevreye ve doğaya olumsuz etkisi olmayan modern bir sanayi kolu olduğunu vurgulayan Uğur, “Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, siz değerli üyelerimizin katkıları ile 2013 yılında ihracatını, bir önceki yıla kıyasla yüzde 23 artırarak 281 milyon dolar olarak gerçekleştirmiş ve Türkiye’nin sektör ihracatından aldığı payı yüzde 1,62’ye çıkarmıştır. 2013 yılında sektör olarak yakalanan ivmenin, önümüzdeki dönemde de sizlerin katkılarıyla artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal