AKİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Zeybekci’nin makamında gerçekleşen ziyarete, Koordinatör Başkan Kıvanç’ın yanı sıra Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hayri Uğur ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Ateş ile AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin katıldı.

Ziyarette, ihracat sektörünün sorunlarını ve taleplerini Bakan Zeybekci’ye aktaran AKİB Başkanları, çözüm noktasında yardım beklediklerini ifade ettiler. AKİB Koordinatör Başkanı Kıvanç, Zeybekci’nin yeniden Ekonomi Bakanlığı görevine atanmasının gerek sektörün sorunlarına yakından tanık olması gerekse kendisine ulaşılmada zorluk yaşamayacakları kişi olması dolayısıyla ihracatçıları çok memnun etiğini belirterek, “Kendisinin yapacağı hizmetlerde desteğimiz sonsuzdur” dedi.

Türk Eximbank yönetiminin şimdiye kadar çok büyük başarılara imza attığını ve Türk ihracatçısının her zaman en büyük destekçisi olduğunu söyleyen Kıvanç, Türk Eximbank’ın Ekonomi Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek olmasının, ihracatçının hizmetlerden çok daha kolay ve hızlı bir şekilde faydalanması açısından önem arz ettiğini vurguladı. Kıvanç, “Ekonomi Bakanımız Sayın Zeybekci’nin girişimleri ile Türk Eximbank’ın Ekonomi Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek olması bizleri çok mutlu etti. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Ekonomi Bakanlığı’nın yetki alanında hizmet verecek Türk Eximbank’ın, Ekonomi Bakanlığı’ndan alacağı destek ve güçle ihracat sektörüne sağladığı desteğin kesintisiz ve artırılarak süreceğine, kısa, orta ve uzun vadeli kredileri, sigorta ve garanti programları ile ihracatçıların önünü açacak hizmetlerde bulunmaya devam edeceğine, çok daha fazla ihracatçıya ulaşabileceğine inancımız tam” diye konuştu.

Kıvanç ayrıca, Türkiye Kalkınma Bankası’nın Eximbank modeline dönüştürülmesi amacıyla reorganize edilmesinin, ihracatçının ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu yatırım kredilerine ulaşması için büyük önem taşıdığının da altını çizdi.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi ise AKİB Başkanlarına yeni dönem çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, “Bu önemli görevin sorumluluğu ve bilinci içinde, sizlerin de desteğiyle pek çok başarıya imza atacağız” şeklinde konuştu.

AKİB’in ülke ihracatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve yapılan çalışmalarla AKİB ihracatının çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını kaydeden Zeybekçi, “Kapımız ihracatçılarımıza sonuna kadar açıktır. Sorunlarınızın ve taleplerinizin her zaman takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal