Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Denizli’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Ligi karşılaşmalarında Mersin’i Akdeniz Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı temsil ediyor. Lige bu yıl katılan Mersin ekibi, 2011-2012 Şampiyonu Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü ‘7,5-2,5’ yenmesinin ardından, dünkü (çarşamba) karşılaşmalarda da Ceyhan Belediye Spor Kulübü'ne karşı 8,5-1,5 kazanarak’ dörtte dörtlük’ skor ile 2. sıraya yerleşti. Dün gerçekleşen karşılaşmaların sonucunda, kadrosunda GM Boris Grashev, GM Ivan Popov, IM Meylis Annaberdiev, IM Nino Khurtsidze, GM Kıvanç Haznedaroğlu, FM Babageldi Annaberdiyev gibi ustaların yer aldığı ve lige çok iyi başlayan Akdeniz Belediye Spor Kulübü, günün en iyi sonucuna imza atan takım oldu.

Akdeniz Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı, Konya’da geçen yıl düzenlenen ‘Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye 2.’si olarak büyük bir başarı elde etmişti. 2010 yılında da Çocuk Satranç Kulübü’nün yetenekleri, Türkiye Satranç Federasyonu’nca düzenlenen ‘Çocuk Ligi Türkiye Şampiyonası’nın Mersin ayağında il birinciliğini kazanmıştı.

Satranç Kulübü oyuncularının başarısının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, “Bütün dünyada yaygın olan ve çok sevilen satranç sporunda, Mersin ve Akdeniz adına bizi onurlandırdıkları için oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum. Satranç oyuncularımızın heyecanını bizler de paylaşıyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde kent sporunun ve sporcularının hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Editör: Barış Köksal