Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Huzurkent ve Kazanlı’da geçmiş yıllarda ihmal edilen 30’a yakın sokakta asfalt kaplama çalışmaları yapıyor. Huzurkent’te Ramazan Bayramı öncesi başlayan ve halen süren çalışmalarda, tesviye işleminin ardından finişer, silindir ve greyderlerle gerçekleştirilen çalışmalar önümüzdeki günlerde de sürecek.

Huzurkent Adnan Menderes Mahallesi’nin 27 yıldır muhtarlığını yapan Mutlu, yıllardır bekledikleri hizmete kavuştuklarını, kışın çamur, yazın da toz derdinden kurtulduklarını söyledi. Mutlu, “En büyük eksiğimiz yollarımız ve sokaklarımızdaki asfalt yokluğu idi. Şimdi mahallemizin sokakları, okul, cami, taziye evi gibi kurumlarımızın etrafı, kısacası tüm mahallemiz temiz bir asfalta kavuşuyor. Bu anlamda, Belediye Başkanımız Sayın Fazıl Türk’e, yardımcılarına ve ekiplere, bizleri tozdan, toprak ve çamurdan kurtardıkları için teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri mahallemize sunmalarından dolayı kendilerine minnettarım” dedi.

Öte yandan, Fen İşleri ekiplerinin, Huzurkent’in yanı sıra Kazanlı Hürriyet Mahallesi’nde, yayaların yanı sıra bölgedeki üreticilerin yoğun şekilde kullandığı sokaklardaki asfalt çalışmasında da sona yaklaşıldı. Hürriyet Mahallesi’nde asfaltlanması için geçmiş yıllarda yoğun çaba harcadığı 1 kilometre uzunluğunda, çevresinde seralar, konutlar ve taziye evinin yer aldığı 685 sokak üzerinde duygularını dile getiren Hürriyet Mahallesi Muhtarı Orhan Deli, 15 yılı aşkın bir süredir alamadıkları hizmete kavuştuklarını belirterek, Başkan Türk’e teşekkür etti.
Bölgedeki çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Türk de ekiplerin Huzurkent ve Kazanlı’nın ardından asfalt kaplama çalışmalarını, belirlenen program dahilinde Köselerli, Gazi, Bahşiş, ulak ve ilçenin diğer mahallelerindeki sokaklarda sürdüreceğini açıkladı. Yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini belirten Türk, Akdeniz’de, asfalt, kaldırım ve yol başta olmak üzere hizmette eksik ve sorun yaşayan hiçbir mahalle bırakmayacaklarının altını çizdi.
Editör: Barış Köksal