Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi Satranç Kulübü, Konya'da 15- 22 Temmuz tarihleri arasında organize edilen 2012 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda Türkiye 2'incisi olarak İş Bankası Ligi'ne yükselen 3 takımdan biri oldu. Şampiyonada birinciliği Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü elde ederken, 3'üncülüğü de Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü elde etti. Kulüpler Satranç Şampiyonası, Konya Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde 22 Temmuz Pazar günü yapılan ödül töreni ile sona erdi.

 

Takım oyuncularının ve teknik heyetin ziyaretinde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, kulüp oyuncularının başarısının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, “Mersin'de gizli kalmış yüzlerce, binlerce yetenek olduğunu biliyoruz. Bu gençlerin, çocukların tespit edilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Biz, Akdeniz Belediyesi olarak elimizdeki imkanlar ölçüsünde kent sporunun ve sporcularının hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Diğer yerel yöneticilerden de beklentimiz budur. Özellikle ailelere bir çağrım var. Lütfen çocuklarınızı başarılı oldukları sportif faaliyetlere yönlendirin” dedi.

 

Akdeniz Belediyespor Kulübü'nün bugüne dek satrancın yanı sıra futbol ve tekvando dallarında da önemli başarılara imza attığının altını çizen Türk, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çocuklarımızı ve onları yetiştiren, yoğun bir emekle turnuvalara hazırlayan antrenörlerini kutluyorum. Çocuklarımızın ailelerine de desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Gerçekten satranççılarımız büyük bir başarıya imza attılar. Bu başarınız kentimizin ve ilçemizin tanıtımında da büyük role sahiptir. Bu anlamda da Mersin ve Akdeniz adına sizlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından satranç şampiyonları, kazandıkları kupayı Başkan Türk'e hediye ettiler.

Editör: Barış Köksal