Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra çevre ve insan sağlığına olumsuz etki edebilecek durumlara karşı önleyici tedbirler alıyor. Özellikle haşere ve sinek üremesi için uygun ortam sağlayan konteynerleri, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek biçimde periyodik olarak temizlenerek ilaçlanıyor. Bu çerçevede, 2017 yılı için belirlenen periyodik konteyner temizleme ve ilaçlama programına başlandı. İlk olarak Siteler Mahallesi’nde çalışmalarına başlayan ekipler, sırasıyla Gündoğdu, Mithatpaşa ve Müfide İlhan Mahallelerine geçtiler. Müfide İlhan Mahallesi’nde temizlik ve ilaçlamanın tamamlanmasının ardından Hal, Şevket Sümer ve Güneş Mahallelerine geçilecek ve program Akdeniz ilçesinin 65 mahallesinde de yıl boyu devam edecek.

Anti bakteriyel ilaçların kullanıldığı çalışmalarda ilk olarak konteynerler evsel atıklardan arındırılıyor. Özel yıkama aracına alınan konteynerler yüksek ısıda suyla ve çeşitli kimyasallarla temizlenerek bulaşıcı hastalık ve enfeksiyon riskinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca konteynerlerin yıkanması sonrasında oluşan kirli su, aracın özel haznesinde muhafaza edilip daha sonra kanalizasyon şebekesine tahliye ediliyor.

"Ortak kullanım alanlarını temiz tutmalıyız"

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, kent yaşamının gereği olarak ortak kullanım alanlarında azami ölçüde hassas davranmaları gerektiğine dikkat çekti. Bu açıdan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün saha çalışmalarının son derece önemli olduğuna işaret eden Aktaş, "Ortak kullanım alanlarının temizlik ve hijyeni, halk sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle çöp konteynerlerimizi sadece yaz aylarında değil, yıl boyu temiz olarak muhafaza etmemiz gerekiyor. Bu konteynerlerin konulduğu sokaklarda çocuklar oynuyor, vatandaşlar kullanıyor. Bulaşıcı hastalık riskine karşı konteynerlerimizi düzenli olarak temizlemeye ve ilaçlamaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da çöplerini mutlaka sızdırmayan çöp torbalarıyla bu konteynerlere atmalarını önemle rica ediyoruz" dedi.
 
Editör: Barış Köksal