Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli 8 personelin terfi ve yıldız takma töreni, belediye konferans salonunda yapıldı. Törende, terfi alarak görevde yükselmeye hak kazanan personeli kutlayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, Zabıta Müdürlüğü'nün, belediyelerin halkla yüz yüze görüşmesini sağlayan bir birim olmasının yanında, vazife olarak da zor bir birim olduğunun altını çizdi.
“Zabıtamız, belediyemizin dışarıdaki ak yüzüdür” diyen Türk, “Zabıtamız görevini yerine getirirken kimi zaman sorun ve sıkıntılarla da karşılaşmaktadır. Akdeniz’in nüfusu gündüz iki katına çıkıyor. Kentin ağır yükünü taşıyan, en büyük çilesini çekenler zabıta memurlarıdır. Zira zabıtanın yaşadığı zorlukları en iyi bilenlerdenim. Tabi zabıta memurlarımız da özverili ve sabırlı olmalı, yasaların verdiği yetkiyle, özellikle esnafı ve vatandaşları zor durumda bırakmadan görevini yerine getirmelidir. Bu nedenle kısa zamanda zabıtamızı personel ve araç açısından güçlendireceğiz” dedi.
Esnafın kendileri için önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Türk, "Bu nedenle kaldırımları işgal ederek halkı zor durumda bırakan, vergisini ödeyen, kirasını, elektriğini veren, personel çalıştıran kayıtlı çalışan esnafı rahatsız eden, işyerinin önüne yerleşerek haksız kazanç sağlayanlara karşı zabıtamız görevini ifa etmelidir. Sizlerin özverisi bizi başarıya götürür. Emek ve çabanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Tüm personelimizin görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum. Terfi almaya hak kazanan arkadaşlarımızı tekrar kutluyor, hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Zabıta Müdürlüğü’nde görevli olan ve terfi etmeye hak kazanan 8 zabıta amiri ve komiserine yıldızları, Eş Başkan Türk tarafından takıldı.
Editör: Barış Köksal