Haziran 2013’te Mersin’de yapılacak 17. Akdeniz Oyunları’nın sloganı belli oldu. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü ile Türk Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen yarışmada, Dilek Süygün’ün ‘Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir’ sloganı birinci oldu.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü ile Türk Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından, 20 Haziran 2013’te başlayacak Akdeniz Oyunları’nın sloganını belirlemek üzere ‘Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’ konulu slogan yarışması düzenlendi. Değerlendirmenin Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin yer aldığı komisyon tarafından yapıldığı yarışmanın sonuçları, dün akşam Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklandı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende, Dilek Süygün’ün ‘Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir’ sloganının yarışmasının birincisi olduğu bildirildi. Özden Yolagiden’in ‘Akdeniz Yaşıyor, Akdeniz Yarışıyor’ sloganı ikinci olurken, Akif Günkan’ın ‘Akdeniz’in Kalbi Mersin’de Atıyor’ sloganı da üçüncü oldu. Yarışma sonucuna göre seçili kurul teşvik ödüllerine ise “33, 32, …..24 Geri Sayım Başladı” , “Akdeniz’in Bütün Renkleri Mersin’de Buluşuyor” ve “Ritmini Akdeniz’de Yakala” sloganları layık görüldü. Törende Vali Güzeloğlu, yarışmanın birincisi olan sloganın sahibi Dilek Süygün’ün ödülünü kız kardeşi Melek Süygün’e verdi.

Ödül dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları’nın kendileri için çok büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Akdeniz Oyunları’nın Türkiye’nin büyük yürüyüşünü taçlandıran bir organizasyon olarak Mersin’de yapılacağını belirten Güzeloğlu, “Uluslararası bütün organizasyonlar ve özellikle de bu tür kıtalararası organizasyonlar sadece taliplinin ve isteklinin kapasitesine, beklentisine ve sahip olduklarına değil, onu talep eden ülkenin dünyanın algılama düzeyindeki siyasal, ekonomik ve toplumsal durumuna göre değerlendirilir. Biz bugün uluslararası bütün organizasyonları artık çok açık bir şekilde alan ve en önemlisi çok başarılı bir şekilde yapan bir ülkeyiz. Bu sadece sporla ilgili bir mesele de değildir. Biliniz ki, Akdeniz Oyunları’nın elde edilmesi; Türkiye’nin büyük yürüyüşünün, son 10 yılda gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve değişimin, ekonomik olarak dünya üzerinde küresel olarak yaşanan en büyük krizlerinden biri yaşanmışken buna karşı bir büyük mucizeyi adeta gerçekleştirerek sürekli ve sağlıklı büyümesinin ve en önemlisi istikrarlı, güvenli, her yanıyla gelişen bir ülke olma gerçeğinin sonucudur” dedi.

Mersin’in 2013 Akdeniz Oyunları’ndan alnının akıyla çıkacağını ifade eden Güzeloğlu, başarılı bir şekilde geçecek olan oyunların 2020 Olimpiyat Oyunları’nı Türkiye’ye getireceğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok açık bir karalılıkla bu hedefi ifade ettiğini hatırlatan Güzeloğlu, bu hedefin aslında herkesin hedefi olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu büyük ülke dünya üzerinde her alanda hem hissedilecek hem de adından söz ettirecek bir büyüklüğün, zenginliğin ve derinliğin adıdır. Dilimiz de bu büyük zenginliğin hazırlayıcısı ve sağlayıcısıdır” diye konuştu.

Slogan yarışmasına katılımın çok olmasının verdiği mutluluğu aktaran Güzeloğlu, “Belki bu sloganların resmi olarak kullanılmaması oyunların kendi kuralları açısından gerekli olan bir zorunluluktur ama bilin ki ben birinci, ikinci ve üçüncü olan arkadaşlarıma ve kardeşlerime Mersin Valisi olarak söz veriyorum. Bu sloganları 2013 Akdeniz Oyunları’na doğru giden zaman diliminde konuşmalarımda hep kullanacağım” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal