Sosyal Destek Programı'nca (SODES) desteklenen, Açık Okul Projesi kapsamında, il genelindeki öğrencileri sportif etkinliklere yönlendirmek ve sporu yaygınlaştırmak amacıyla 11 farklı branşta düzenlenen Akdeniz Oyunları Spor müsabakaları sonrasında dereceye giren takımlar ile sporcular ödüllerini Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun elinden aldı. 

Seyfi Alanya Spor Salonu'ndaki törende konuşan Güzeloğlu, "Çocuklarımızın hayatın her alanında başarılı ve mutlu olmalarını, istediklerini elde etmelerini ve hayata güvenle bakmalarını istiyoruz. Valiliğimizce başlatılan ‘Açık Okul’ projesi, Türkiye’de bir örnek olarak ülkemize model alınarak tüm illerde uygulanmaya başlayan bir proje haline geldi. Bu yıl üçüncü kez uyguladığımız proje, çocuklarımızın sportif alanlardaki etkinlikleri ile daha da zenginleşti” dedi.
20 Haziran’da 17’nci Akdeniz Oyunları’nın açılışının yapılacağını hatırlatan Güzeloğlu, tüm sporcuları bu organizasyona davet etti. Mersin’in ev sahipliği yapacağı oyunların ‘3 Kıta Tek Yürek’ sloganıyla gerçekleşeceğini aktaran Güzeloğlu, “24 Akdeniz üyesi ülkenin 6 bin sporcusu oyunlar kapsamında Mersin’e geliyor. Her branşta en heyecanlı yarışmalar ilimizde yapılacak. Biz Mersin olarak çocuklarımızla birlikte büyük organizasyona coşku katıyoruz. İnşallah çocuklarımız hem eğitim hem spor alanında ülkemizin yüzünü güldürecek başarılara imza atacaklar” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise ‘Açık Okul’ projesinin Vali Güzeloğlu himayelerinde Türkiye’ye model olduğunu söyleyerek, kendilerine her zaman destek olan Güzeloğlu'na teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kız ve erkek kategorilerinde 11 farklı spor branşında dereceye giren 164 takım ile bin 224 sporcu kupalarını ve madalyalarını Güzeloğlu'nun elinden aldı. Öte yandan Ela Aktaş isimli bir öğrencinin Hentbol Milli Takımı'na davet edildiği bildirildi.
Editör: Barış Köksal