Bu kapsamda devam eden çalışmalarda, Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından geçen yılın sonuna doğru yapılan saha araştırmaları sonucunda Akdeniz’de yaklaşık 150 metruk bina tespit edildi. İnceleme komisyonu, 65 binada yaptığı incelemede yıkılması yönünde karar verdi. Fen işlerine bağlı ekipler, belediye encümeninde de görüşülerek hukuki prosedürleri tamamlanan Mahmudiye Mahallesi Soğuksu Caddesi ile Kiremithane Mahallesi'ndeki iki metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Mahalle sakinleri yıkımlardan memnun

Yıkım çalışmasına tanık olan mahalle sakinleri, özellikle küçük çocukları için tehlike oluşturan, kimi zaman da madde bağımlılarının uğrak yeri olan binaların yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

“İnsanlarımızın can güvenliğini tehdit eden yapıların yıkımı önceliklidir”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, mahalle ziyaretleri sırasında, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından ötürü muhtarlar ve vatandaşlardan çok yoğun şikayetler aldıklarının altını çizdi. Büyük riskler yaratan terk edilmiş yapıların yıkımı için gerekli yasal sürecin ilgili müdürlüklerce en kısa sürede tamamlandığını kaydeden Pamuk, “Akdeniz ilçemizde yoğun bir şekilde rastlanan terk edilmiş yapılar, hem insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmekte hem de sosyal riskler oluşturduğu için mahalle sakinlerini huzursuz etmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurudur. Bu nedenle gerek insanlarımızı tedirgin eden gerekse de kent estetiğini bozan harabeye dönüşmüş binaların yıkımına yönelik mücadele ve çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Editör: Barış Köksal