'Kutucan' karakteri eşliğinde verilen eğitim programı kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Pilot olarak belirlenen ilkokullarda doğa, çevre ve temizlik konulu slayt ve animasyon gösterileri yapıldı. Konuşan bir çöp kutusu karakteri 'kutucan', çevrenin temiz tutulmasını, çöplerin çöp kutusuna atılması gerektiğini öğütledi, çevreyi kirletenleri uyardı ve bu konuda çocukların desteğini istedi. Proje çerçevesinde ilkokul öğrencilerine yönelik bir de resim yarışması düzenlendi. İlkokul öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri, programın kapanış töreninde verildi.

Halk Eğitim Merkezi'nin konferans salonunda yapılan ödül törenine, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Akdeniz Belediye Başkan yardımcıları, okul müdür ve yöneticileri, dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı. Burada konuşan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, çevre konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirerek, projenin sloganı olan “Akdeniz’i seviyorum, kirletmiyorum” cümlesinin anlamlı olduğunu ifade etti.

Proje ile amaçlarının küçük yaştaki çocuklara çevre bilincini aşılamak olduğunu ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş ise "Yaşadığımız sokağın, hanenin, çevrenin ve doğanın aslında evimizin devamı olduğu zihniyetini yerleştirebilirsek, bir gelişme sağlamış oluruz. Doğanın dengesi bozulduğunda, o zincir kırıldığında geriye dönüşü zor veya imkansız oluyor. Bu amaç doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde bulunan ilkokul öğrencilerine yönelik çevre bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla bir program düzenledik" dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 

Editör: Barış Köksal