Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı mobil ekiplerce, sadece bu hizmet için hazırlanan ve son sistem teknoloji ile donatılmış olan araç sayesinde cami, türbe ve ziyaretlerde detaylı ve hijyenik bir temizlik çalışması yapılıyor. Hizmet kapsamında camilerde bulunan halılar ilaçlı sıcak suyla yıkanıp kurutuluyor, ayrıca mihrap, minber ve vaaz kürsüsü gibi alanlar da temizleniyor. Ekipler, ibadethanelerin avlusunda bulunan şadırvan ve bahçelerin bakım ve temizliğini de gerçekleştiriyor. Kentteki kamu kurum ve kuruluşlarından gelen bu yönde talepleri de değerlendiren ekipler, sözkonusu talepler doğrultusunda ibadethaneleri de temizleyip vatandaşların kullanımına sunuyor. Sadece ibadethanelerin içini temizlemek ve halıları yıkamakla kalmayan mobil ekipler, aynı zamanda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle koordineli bir şekilde, çevre düzenlemesini de yapıyor. Bu mekanların bahçesini ilaçlayan ekipler, peyzaj çalışmasıyla da ibadethaneleri yepyeni bir estetiğe kavuşturuyor.

Öte yandan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, Adanalıoğlu sahiline yönelik temizlik çalışmaları da aralıksız sürdürüyor. Geçen haftalarda sahili işgal eden baraka tipi onlarca yapı iş makineleri yardımıyla kıyıdan sökülerek kamyonlara yüklenmiş ve bölgeden çıkarılmıştı. Ekipler, saatler süren çalışma sonucu deniz kenarından topladıkları tonlarca çöpü, evsel ve tarımsal atığı traktörlere doldurup, bölgeden çıkardı. Sahildeki çalışmalara tanık olan vatandaşlar, temiz ve bakımlı bir sahilde tatil ve piknik yapabilmelerini sağladığı için Akdeniz Belediyesine teşekkür ettiler.

Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Vatandaşların ibadetlerini en nezih koşullarda yerine getirebilmeleri için, ilçe sınırlarında yer alan başta camiler olmak üzere tüm ibadethanelere yönelik temizlik, bakım ve dezenfekte çalışmaları başlattıklarını söyledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ibadethanelerin temizliği için mobil bir ekip oluşturduklarını ifade eden Pamuk, "Bu hizmet kapsamında, bugüne dek 90’ı aşkın caminin yanı sıra, kent merkezinde yer alan 2 kilise ile birçok türbe ve ziyaretin temizliğini ve bakımını gerçekleştirdik" dedi.
Editör: Barış Köksal