Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanı Hayri Uğur, Şubat ayında 27.4 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildiğini ve bir önceki yılın eş değer dönemine kıyasla sektör ihracatında miktar bazında yüzde 7 artış görüldüğünü ve ülke geneli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatındaki payının yüzde 1,9 olduğunu belirtti. Şubat ayında değer bazında ihracat ürün gruplarına göre incelendiğinde kadın dış giyimin yüzde 48 pay ile ilk sırada, erkek dış giyimin yüzde 20 ile ikinci sırada, diğer hazır eşyanın ise yüzde 15 ile üçüncü sırada yer aldığını belirten Uğur, "2017 yılı Şubat ayı ile kıyaslandığında, ilk 10 sırada yer alan ürün gruplarından diğer ev tekstili, suni-sentetik spor ve yüzme kıyafetleri ve yünlü ev tekstili ihracatında önemli oranda artış kaydedildi" dedi. 

Şubat ayında değer bazında ihracatı ülkelere göre de değerlendiren Uğur, "İspanya yüzde 38 pazar payı ile ilk sırada, Almanya yüzde 13 ile ikinci sırada ve Suudi Arabistan ise yüzde 11 ile üçüncü sırada yer aldı. 2017 yılı aynı döneme kıyasla, İspanya’ya ihracatta yüzde 130’luk değer artışı yaşandı. Bunu da özellikle İspanya’nın Avrupa’nın ihtiyacı olan hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri tedarikinde oldukça hızlı ve kaliteli ürünler sunmasına bağlıyoruz. Diğer pazarlarda da aynı artışın yakalanması gerekiyor" diye konuştu. 


Uğur, Şubat ayında gerçekleşen ihracatın yüzde 70’ten fazlasının Avrupa Birliği pazarına gerçekleşmesinin yanında, Tacikistan, Libya ve Kanada’ya da oldukça önemli değer artışı yaşandığını sözlerine ekledi. 

Editör: Barış Köksal