Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı mahalle evlerinde, İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilen farklı alanlardaki ücretsiz kurs ve eğitimlere ilgi ve talep her geçen gün artıyor. Mesleki beceri ve eğitimlere yönelik kursların da verildiği Akdeniz Belediyesi Mahalle Evleri’nde ve Ümit Yaşar Oğuzcan Spor Kompleksi’nde, uzman eğitmenler gözetiminde düzenlenen tenis, judo ve step-aerobik kurslarına katılan vatandaşlar, sağlıklı yaşam için spor yapıyor.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün itibariyle 25 farklı alandaki ücretsiz kurslara yaklaşık 500 kursiyer katılırken, artan talep ve olumlu geri dönüşlerden dolayı kurs çeşitliliğinin artacağı bildirildi. Açıklamada, vatandaşların talepleri çerçevesinde mahalle evlerinde ücretsiz masa tenisi, basketbol, voleybol ve satranç kurslarının da açılmasının planlandığı belirtildi.

“Mahalle evleri projemizde hedefe ulaştık”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, vatandaşların, gerek mesleki ve beceri alanında gerekse de kültürel, sanatsal ve spor alanlarında kendilerini geliştirme imkanı sağlayan Mahalle Evleri Projesi’nden çok olumlu ve güçlü geri dönüşler aldıklarını kaydetti. Pamuk, “Bu açıdan ne kadar doğru bir iş yaptığımız da açıkça ortaya çıkmaktadır. Gerek ekonomik koşullar gerekse de günlük yaşamın telaşı nedeniyle bu tür aktivite ve etkinliklere katılamayan bütün vatandaşlarımız, mahalle evlerinde düzenlediğimiz ücretsiz kurslar sayesinde hem kendilerini geliştirme hem de vakitlerini verimli ve etkin şekilde değerlendirme fırsatı yakalıyor. Her yaş ve kesimden vatandaşımızın kurslarımıza gösterdiği yoğun ilgi ve mahalle evlerimizi sahiplenmesi bizleri çok memnun ediyor. Mahalle evlerimizi birer eğitim ve öğretim merkezlerine dönüştürme hedefimizi yakaladığımıza inanıyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal