Camili Mahallesi İlkokulu’nun bahçesine çocuk oyun grubu yerleştirilirken, çalışmanın tamamlanmasının ardından minik öğrenciler, kaydırak ve salıncaklarda gönüllerince eğlendi.

Ekiplerin çalışmalarını yerinde denetlemek için gittiği her mahallede okulları da ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, talepleri dinleyerek, eksikliği dile getirilen hizmetlerin en kısa sürede yerine getirilmesini sağlıyor. Parmakkurdu ve Camili Mahallelerini ziyaretlerinde, Camili İlkokulu ile Parmakkurdu İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Pamuk, son olarak Hatice Uluğ İlkokulu ile Ertuğrul Gazi Ortaokulu’na konuk oldu. Okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet eden Pamuk, sınıfları tek tek gezdi. Anasınıfı öğrencileriyle buluşan Pamuk, miniklerin söyledikleri şarkılara eşlik etti.

İlkokul ve ortaokul öğrencileriyle de sohbet eden Pamuk, okulların açıldığı günden bu yana kaç kitap okuduklarını sorarak, “Bu sene sonuna kadar en çok kitap okuyan ve şiir ezberleyen sizlere benim de sürprizlerim olacak. Bu sürpriz bilgisayar olabilir, bisiklet veya sizlerin isteyeceği başka bir şey de olabilir. Fakat bana söz verin; derslerinize çok iyi çalışın, çok kitap okuyun, ailelerinizin ve bizlerin gururu olun. Şiirler okuyun ve ezberleyin ki, hafızanız güçlensin. Sizler bizim en değerli varlığımız ve geleceğimizsiniz. Sizler ve eğitim yuvalarımız için belediye olarak elimizden gelen her türlü hizmeti sunmaya her zaman hazırız. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Bundan sonra haftanın bir gününü okullara ayırdığını belirten Pamuk, “Eğitimin kalitesi ve içeriği kadar, çocuklarımıza eğitim verilen mekanların sahip olduğu fiziki koşulları da büyük önem taşır. Bu nedenle Akdeniz ilçemiz sınırları içerisinde bulunan okullarımızın bakım, onarım ve bahçe düzenlemesi ve talep edilen diğer hizmetleri yerine getiriyoruz. Çocuklarımızın eğitimi ve okullarımızın sahip olduğu koşulların çok daha fazla iyileştirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Akdeniz’de bütün okullarımızı ziyaret edeceğiz ve talep edilen hizmetleri okullarımıza, değerli öğretmen ve öğrencilerimize sunacağız” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal