Akdeniz Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Belediyenin ilgili birimleri, belirlenen kurban kesim yerlerinin eksikliklerini giderirken, Zabıta Müdürlüğü de kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli kontrolleri sağlıyorlar. Bu yıl 25-28 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı'nda, ilçe genelinde 5 noktada kurban satış ve farklı mahallelerde olmak üzere 33 noktada da kesim yeri belirlendi.

Bu kapsamda Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurban satış ve kesim yerlerinde denetimde bulundu. Zabıta yetkilileri, kurban satıcılarını satış yerlerinin temizliğine dikkat etmeleri konusunda ikazda bulundu. Ekipler, kurban kesim yerlerinde de incelemeler yaptıktan sonra esnaf kontrollerine başladı. İlçede faaliyet gösteren kasap, fırın, market, şarküteri ve şekerleme satışı yapan işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri, işyeri sahipleri ve çalışanları temizlik ve hijyen konularında uyarılar yaptı.

İbadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini vecibelere göre kesmeleri için azami ölçüde gayret gösterdiklerini dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bunun yanı sıra kurbanların sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve hijyen kurallarına uygun olarak kesilmesi için bir dizi önlem aldıklarını söyledi. Bu amaçla ilçenin 5 noktasında kurban satış, 33 noktasında da kurban kesim yeri belirlediklerini belirten Başkan Türk, "Vatandaşlarımız belirlenen bu yerlerde su tesisatı, tahliye kanalları, atık toplama yerleri ve askı sistemleri ile temiz ve sağlıklı bir ortam bulacaklardır. Belirlenen yerler dışında kesim yapılması, sağlık şartlarına aykırı olmasının yanı sıra Bakanlar Kurulu kararınca İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından da yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın cezai duruma düşmemeleri için bu hususa özen göstermelerini temenni ediyorum" dedi.

Akdeniz ilçe sınırları içindeki kurban satış yerleri ise şu şekilde açıklandı; "Eski Fuar Alanı, Çıraklık Eğitim Merkezi yanı, Nusratiye Mahallesi 5003 sokaktaki boş arsa, Bahçe Mahallesi Akyüz Parkı yanı ve Huzurkent Mahallesi Atatürk Caddesi boş alan."

Editör: Barış Köksal