Akdeniz Belediyesi’nde, kadın yönetici ve çalışanlarından oluşan Kadın Meclisi'nin kuruluş toplantısı yapıldı. Yakın zamanda Kadın Politikaları Müdürlüğü'nü de kuran Akdeniz Belediyesi, müdürlüğün çalışmalarının yanı sıra Kadın Meclisi ile de hayatı kadınlar lehine değiştirmeyi hedefliyor.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kadın Meclisi kuruluş toplantısına, belediye personelinin yanı sıra Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Meclis Üyeleri Canan Yüce ve Ayşe Aydoğan da katıldı.

Toplantıda, Kadın Meclisi'nin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgi veren Kadın Politikaları Müdürü Aynur Şahin, kadınların yüz yıllardır toplumsal yaşamın her alanında eşit olmayan bir konumda, temel insan haklarından ve özgürlüklerden yoksun bir şekilde yaşadıklarını ifade etti. Tarihsel süreç içerisinde verilen kadın hakları ve özgürlükler mücadelesi sayesinde kimi başarılar elde edilmiş olsa da bunların yeterli olmadığına işaret eden Şahin, “Biz de belediye olarak, kadın mücadele tarihinin mirasından devraldıklarımıza yeni kazanımlar eklemek amacıyla kadının eşitlik, özgürlük, barış ve adalet mücadelesini büyütmeyi kendimize ödev saymaktayız. Madem toplumun yarısını biz kadınlar oluşturuyoruz, yaşamın her anı ve her alanı içinde eş düzeyde yer almak, söz söylemek, irade olmak ve hayatı kadınlar lehine değiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Belediyenin kadınlara yönelik yapacağı çalışmaları güçlendirmek ve planlı, programlı yürümesini sağlayabilmek için Kadın Politikaları Müdürlüğü kurulduğunu da hatırlatan Şahin, “Müdürlüğümüz bünyesinde ayrıca Ekonomi, Şiddet ve Eğitim şeflikleri oluşturularak, kadın çalışmalarımızı yürüteceğiz. Belediyemiz, 2016 yılı için müdürlüğümüze 1 milyon 970 bin TL bütçe ayırdı. Aynı zamanda belediyemiz işe alımlarda kadın ve erkek sayılarının eşitlenmesi için önceliği kadınlara verecek. Kadın Emeği Pazarları ve kreş çalışması da kısa sürede hayata geçirilecektir” dedi.

Akdeniz Belediyesi’nin 229 kadın personeli meclisin doğal üyesi olurken, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, kadın eş başkan yardımcıları ve kadın belediye meclis üyelerinden birer temsilci, Belediye Kadın Politikaları Müdürü ve 15 kadın çalışandan oluşan toplam 19 kişilik bir koordinasyon kurulu seçilecek. Öte yandan, 30 günde bir gerçekleştirilecek toplantılarla kadınların iş ve sosyal yaşamda daha aktif rol üstlenmeleri hedeflenecek.

Editör: Barış Köksal