Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bünyesinde hizmet veren Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi’nde, yeni dönem ücretsiz atölye çalışmaları başladı. Merkezde, 10-11-12’inci sınıf ve lise mezunlarına yönelik Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlık kurslarının yanı sıra tiyatro, bağlama, gitar, halk oyunları kursları da verilecek. Kurslara kayıt için müracaatların 18 Ağustos 2013 tarihine kadar belediye bünyesinde hizmet veren Mesudiye Mahallesi Müfide İlhan Kurs Merkezi’ne şahsen yapılması gerekiyor.
Akdeniz Belediye Başkanı Türk, çocukları YGS ve LYS’ye hazırlanan ancak maddi durumu iyi olmayan ailelere çağrıda bulunarak, çocuklarını atölye çalışmalarına göndermelerini istedi. Türkiye’de eğitim yaşamında eşitsizliklerin, kimi olumlu girişimlere rağmen yaşanmaya devam ettiğini kaydeden Türk, “Çocuklarımız, eğitime adım atar atmaz sürekli bir yarışa maruz kalıyor. Tabi bu durum onların psikolojisi üzerinde etki yapmakta, başarılarını olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.
Başkan Türk, gelişmiş ülkelerde, çocukların gelişimini takip eden, sadece derslerini değil, özel yeteneklerini belirleyici ve yönlendirici bir sistemin uygulandığını da vurgulayarak, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyorsak, ülkemizde de bu sistemin bir an önce yerleşmesi gerekir. Tabi yerel yönetimler de bu konuda üzerlerine düşeni yapmalı, bütün imkanlarını seferber etmelidir. Gençlerimize ve çocuklarımıza, eğitmenlerimize, onlara destek veren ailelerine teşekkür ediyor ve yeni dönemde kurslarımızdan yararlanmak isteyen herkesi, zaman kaybetmeksizin merkeze başvuruda bulunmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal