Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında, belediye konferans salonunda sahnelenen ‘İçimizden Biri’ adlı oyunu Yunus Yüce, yazıp yönetti. Aynı zamanda oyunda da rol alan Yüce’nin yanı sıra Elif Ağırcan, Gurbet Çirik, Okan Çınlar, Zeynep Demir, Cengiz Demirkaya ve Celal Katmer de yeteneklerini sergiledi.

Engelli bireylerin, gündelik toplumsal hayatta karşılaştıkları kimi sıkıntıları, çaresizlikleri ve engellilere yönelik önyargıları yansıtarak toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan oyun, seyircileri kimi zaman güldürürken, bazen de hüzünlendirip duygulandırdı. Oyunda sahne alan engelli tiyatrocuların annelerinin duygulandığı, gözlerinin yaşardığı görüldü.

“Zihinlerimizdeki engelleri kaldırırsak, dünyada hiçbir engel kalmaz”

Oyunu, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk da izleyerek, personelini yalnız bırakmadı. Oyun öncesinde bir konuşma yapan Başkan Pamuk, oyunculara ve salonu dolduran seyircilere teşekkür etti. Pamuk, “Bu gösterimizin özel bir durumu da söz konusu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla belediyemizde çalışan engelli personelimizin bir araya gelerek oluşturdukları bir tiyatro ekibi. Aslında bu bize şunu gösteriyor, önemli olan zihnimizdeki, düşüncemizdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Eğer bizler düşüncelerimizdeki, zihnimizdeki engelleri kaldırırsak, dünyada, yeryüzünde bütün engeller ortadan kalkar. Bu, onun en güzel göstergesi. Arkadaşlar bu gösteriye çok büyük emek verdiler. Emek veren bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Pamuk, daha sonra oyunu yazan ve yöneten Yunus Yüce’ye Akdeniz Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları adına plaket verirken, oyunculara da çiçek sundu.

İçimizden Biri adlı oyunun Akdeniz Belediyesi’ne bağlı mahalle ve kültür evlerinde de sahneleneceği bildirildi.

Editör: Barış Köksal