Akdeniz Belediyesi’nin, çocuklar ve gençlerin yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için satranç, voleybol, tekvando, resim, aerobik, halk oyunları, gitar, tiyatro, okuma yazma, yaratıcı drama ve giyim gibi dallarda açtığı ücretsiz yaz kurslarında, geleceğin yeteneklerini yetiştirmeye devam ediyor. Güneş, Çilek, Çay, Kazanlı, Karaduvar, Gündoğdu, Adanalıoğlu mahalleleri sanat atölyeleri ile Müfide İlhan Kurs Merkezinde verilen kurslara toplam 756 öğrenci katılım gösteriyor.

"Çocuklar ve gençler yaz tatillerini verimli şekilde geçiriyor"

Yaz kurslarıyla çocukların hem güzel bir tatil yapma fırsatı elde ettiklerini hem de sokağın riskinden ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Kurslarımıza katılan çocuklarımızın yaşadığı mutluluk ve gözlerindeki parıltı bizleri çok mutlu ediyor. Akdeniz Belediyesi olarak sosyal sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz. En önemli amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak, onları faydalı aktivitelere yönlendirerek tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktır” dedi.

'Kurslarımızın birey üzerinde etkisi büyük'

Gençleri ve çocukları yaz kurslarına katılmaya çağıran Pamuk, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı, sokağın risklerinden ve her türlü kötü alışkanlıktan korumanın en güçlü yolu, onların sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle buluşmalarını sağlamaktır. Akdeniz Belediyesi olarak yaz kurslarımız sayesinde çocuklarımızın farklı sanatsal ve sportif dallara yönlenmelerini sağlıyoruz. Bu tür faaliyetler, onların kişilik gelişiminde ve başkalarıyla iletişiminde çok önemlidir" diye konuştu.
 

Editör: Barış Köksal