Başkan Aktaş: "Amacımız vatandaşlarımızın aldığı hizmet kalitesini arttırmak"
 
Belediye hizmetlerinde verimlilik ve etkinliği arttırmayı hedefleyen Akdeniz Belediyesi, gerçekleştirdiği hizmet içi eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Bu çerçevede başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personelin katılımıyla 2 günlük bir eğitim semineri düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Ankara Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız katıldı. Seminerin 1'inci gününde Belediyelerin yıllık stratejik plan ve bütçe uygulamaları hakkında bilgiler veren Yıldız, stratejik planlamada temel zorluklar, bu zorlukların giderilmesi için yapılması gerekenler ile stratejik planlama sürecinde yaşanan temel sorunların ne olduğu ile çözümlenmesi konularında izlenmesi gereken yolları aktardı.

Seminerin 2'nci gününde ise 4734/ 21-B personel hizmet alımı ile ilgili bilgiler aktaran Yıldız, belediyelerde mali yapının oluşumu, uygulamaları sonuçları, çıktıları ve sorumluluklarını içeren konular hakkında bilgiler verdi. Stratejik planın belediyeler için büyük önem taşıdığına değinen Yıldız, "Özellikle stratejik plan belediyenin mevcut durumun konumunu, risklerini, avantajlarını ve kaynaklarını nasıl nerede kullanacağını ortaya koyan bir plandır. Bir belediyede, yetkili karar organı olan belediye meclisi oluşumunu hemen takip eden 6'ncı ay içerisinde stratejik plan hazırlamak ve 5 yıllık süreçte belediye neyi hangi kaynakla ve nasıl yapacağını ortaya koyan bir stratejik plan hazırlayıp bunu belediye meclisinden geçirmek suretiyle ilgili kurumlara göndermesiyle başlar" dedi.

Akdeniz Belediyesi olarak belediye personelini, yasal mevzuatlarda en iyi şekilde bilgilendirmek amacıyla eğitim seminerlerine büyük ölçüde önem verdiklerini söyleyen Başkan Hamdi Bilge Aktaş ise "Amacımız vatandaşlarımızın aldığı hizmet kalitesini arttırmak. Böylece belediye personelinin, vatandaşlara en iyi hizmeti götürmesini sağlamaktır. Eğitim seminerlerimiz ile kamunun hizmet kalitesini yükseltmeyi ilke edinmiş durumdayız. Seminerimizin gerçekleştirilmesinde katkı sunan Nihat Yıldız beyefendiye teşekkür ediyorum. Personelimize yönelik eğitimlerimiz devam edecek" diye konuştu.
 

Editör: Barış Köksal