Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen mecliste, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı, komisyonlara havale edildi. Yoklama ile başlayan Akdeniz Belediye Meclisinde, ardından önergelere geçildi ve sonrasında ise önceki birleşime ait tutanak özeti meclis üyelerince oylandı. Gündemin 3. maddesinde, müdürlükler bütçesindeki fonksiyonel tertiplerin kullanılabilir ödeneklerinin Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 36. maddesi gereğince aktarılmasıyla ilgili teklifin görüşmesine geçildi. Teklifin Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.

4. gündem maddesinde ise 5620 Sayılı Yasanın geçici 1. maddesi kapsamında çalışan Geçici İşçi Vizeleri ile ilgili teklifin görüşülmesine geçildi. Bu teklif de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 5. maddesinde de mülkiyeti Akdeniz Belediyesi'ne ait, eski Huzurkent Belediye binasının bulunduğu alanda 1/100.000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı teklifi görüşüldü. Teklif, İmar, Çevre ile Kadın Erkek Eşitliği komisyonlarına havalesine oybirliği ile karar alındı.

Akdeniz Belediye Meclisinin 6. maddesindeki gündeminde ise doğuda Kurtuluş Meydanı, batıda Cumhuriyet Meydanı, kuzeyde İstiklal Caddesi ve güneyde Atatürk Parkı arasında kalan 'Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu Çalışmaları'nı içeren bütün komisyonların raporlarının görüşülmesine geçildi. Meclis üyelerinin oyçokluğu ile komisyon raporlarının kabulüne karar verildi.

Akdeniz Kaymakamlığı tarafından uygun görülmediği bildirilen Akdeniz Belediyesi ile NAR Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (NAR-DER) arasında yapılması düşünülen işbirliği protokolü ile ilgili alınmış olan 1 Ekim 2015 tarih ve 87 sayılı meclis kararının iptal edilmesini içeren önerge de oybirliği ile kabul edildi.
Toplantının 8. gündeminde de meclis üyeleri, Akdeniz Belediyesi'nin 2015 yılına ait Sayıştay Denetim Raporu hakkında bilgilendirildi ve Sayıştay raporundan birer örnek meclis gruplarına dağıtıldı.

Gündemin son maddesi olan temenni ve önerilerin ardından, bir sonraki meclis toplantısının 6 Ocak 2017 Cuma günü saat 11:00'de yapılması karara bağlandı.
Editör: Barış Köksal