CHP İl Başkanı Akar, Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) 17 ülkeden 230 işadamının katılımıyla gerçekleştirdiği Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu’nun açılış törenine katıldı. Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen forumu, yaptığı yazılı açıklamayla değerlendiren Başkan Akar, Mersin’in tarım ve ticaret merkezi olma yolunda mesafe almaya başladığını kaydetti. Kırım, Kazakistan ve Sudan temsilcilerinin yanında ASİAD Başkanı Rıdvan Oğuz ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut’un konuşmalarını da olumlu bulduğunu aktaran Akar, “Mersin’in tarımsal ticaretin merkezi olma yolunda sık sık fuarlara ev sahipliği yapması bizleri sevindiriyor. Bizler de CHP olarak Mersin’deki sanayicilerimizin çabalarını yakından takip ediyor, sorunlarının çözümlerinde yanlarında oluyoruz. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapan Mersin’imizin spor kenti olmasının yanında Türkiye’nin önemli bir fuar ve kongre merkezi de olabileceğini herkese göstermiş oluyoruz” dedi.

Türkiye’deki ürünlerin yurtdışı piyasalarda görücüye çıkması ve bunun Mersin’de gerçekleştirilmesinin, Mersin’in geleceğinde çok özellikli şehir olma yolunda mesafe kat edildiğini açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Akar, “Şehrimizin tüm özelliklerinin dünyaya tanıtılmasında ve ticaret merkezi haline dönüşmesinde katkı koyan tüm kuruluşlara ve kişilere teşekkür ediyor, Mersin’deki siyasetçilerin en az CHP’liler kadar bu konularda duyarlılık göstermesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.


Foruma katılan yabancı işadamlarının Türk işadamları ile beraber hem kendi ülkeleri hem de Türkiye için başarılı çalışmalar yapmalarını dileyen Akar, şöyle devam etti: “Bu tür organizasyonların sık sık tekrarlanması konusunda sanayicilerimizin ve işadamlarımızın teşvik edilmesi ve teşvikler uygulanması konusunda yardımcı olunması için hükümetimize büyük görevler düştüğünü düşünüyoruz. İşadamlarını siyasi düşüncelerine göre ayrıştırmadan ülkenin çıkarlarına katkı koyan kişiler olarak düşünüp ayırım yapmadan yardımcı olmayı milli bir görev olarak addediyoruz. İşçimizin ve köylümüzün alın terini değerlendirmek için gecesini gündüzüne katan işadamlarımızı saygı ve sevgiyle kutluyoruz.”
Editör: Barış Köksal