AK Parti İl Başkan Yardmcısı Levent Ali Bostan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve 23 ili kapsayan yeni destek ve teşvik paketiyle ilgili olarak, "Bölge için yeni bir dönem başlatacak. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı teşvik paketi hazırlandı. Hazırlanan bu paket vatandaşı rahatlatacak ve ekonomiyi de canlandıracaktır" dedi. 

Konut, altyapı, ulaştırma, sağlık, iletişim, spor, eğitim, güvenlik, tarım ve hayvancılığın yanı sıra özellikle ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan teşvik paketi ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkan Yardmcısı Levent Ali Bostan, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı teşvik paketinin hazırlandığı söyledi. Teşvik paketinin vatandaşın ve ülkenin kaderini değiştirebilecek nitelikte olduğunu belirten Bostan, “Hükümetimiz tarafından titizlikle hazırlanan, çok iyi çalışılmış, detaylandırılmış ve kaynakları tespit edilmiş bu pakette yer alan projeler çok gerçekçi ve teşvikler çok kapsamlı. Bu teşvik paketi ile hem milyonlarca vatandaşımızın rahat nefes alabilabilmesine olanak sağlanmış hem de ülke ekonomisini ayağa kaldırabilecek düzenlemeler yer almakta” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk 10 büyük ekonomiden biri olması için açıklanan bu teşvik paketinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Bostan, “Bu anlamda açıklanan teşvik paketi hedef odaklı. Ülke olarak belirlediğimiz petrokimya, enerji teknolojileri, ilaç sanayi, teknik tarım gibi sektörlerde stratejik alanlarda yeterli yatırımı yok. Bu yatırımların gerçekleşebilmesi ve önünün açılabilmesi için Başbakanımız tarafından açıklanan bu paket çok önemli. Ayrıca Türkiye’de istihdama yönelik de ciddi adımlar atıldı. Türkiye’deki hemen tüm illerimizde yeni fabrikaların kurulması ile istihdamın da önü açılacak” ifadelerini kullandı.

Açıklanan teşviklerin resmi gazetede yayınlanması ile birlikte yatırımların önünün açılacağını da vurgulayan Bostan, “Yatırımcımızın en fazla ihtiyaç duymuş olduğu, makine alımı, işletme sermayesinin karşılanması ve bina yapımına destek müjdeleri gelmiştir. Bu destekler yatırımcı için çok önemlidir. Yatırım aşamasında girişimciler öz sermayelerini bina ya da makine harcamasına kullanmak zorunda kalmayacaklardır. Hükümetimiz açıklanan bu teşvik paketi ile yatırımların önünü açmıştır. Türkiye’nin artık yeni Gezilere, yeni paralel yapılanmalara, yeni kalkışmalara değil, istikrar içinde büyüme, üretmeye, kalkınmaya ihtiyacı var. İstikrarı kendisine model edinen partimiz de bu doğrultuda 2023 hedefine emin adımlarla yürümekte. Bu yolda devletimizle ve milletimizle bu kutlu davaya gönül verdik. Hükümetimiz açıkladığını bu destek ve teşvik paketi 2023 hedefi için bir milat olacak. Bundan sonraki süreçte de hazırlanacak ve hayata geçirilecek olan destek ve teşvik paketleri Türkiye’nin hem dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmesine hem de partimizin koyduğu 2023 hedefine ulaşmamızı kolaylaştıracaktır” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal