Gültak, 7 Haziran seçimleri sonunda milletin ortaya koyduğu tabloya saygılı olduklarını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, sonuçların ortaya çıktığı günün akşamında yaptığı konuşmada, çok olumlu mesajlar verdiğini hatırlatan Gültak, "Ancak ertesi gün diğer siyasi parti liderleri, 'biz koalisyon yapmayız' diye kapılarını ilk günden kapattılar. Partiler iktidar olmak içindirler. Hükümet olmak için vardırlar. Partiler, Meclis'e gittikten sonra milletimiz için ellerini taşın altına koymak için vardırlar. Partiler hükümet olup, krizleri çözmek, millete hizmet etmek için vardırlar. 'Ben küstüm oynamıyorum' denilerek siyaset yapılmaz. Millet böyle bir tabloyu sizlere layık gördüyse, herkesin buna saygı duyup, 'bu tabloyla en iyi hükümet nasıl kurulur, bu millete en iyi hizmet nasıl yapılır'ın hesabını bütün parti liderlerinin yapması gerekir" dedi.

AK Parti olarak seçim gecesinden bu güne kadar olumlu ve ılımlı mesajlar verdiklerini yineleyen Gültak, "Koalisyon yapma konusunda çalışacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hükmet kurma noktasında milletimiz adına mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, güreş minderinden kaçan biz olmayacağız. Bu ülkeye hizmet yolunda minderde bekleyeceğiz. Ama buna rağmen incir çekirdeğini doldurmayacak meselelerden dolay koalisyonu yapmak istemezseler de son çare olarak alnımız açık, başımız dik bir şekilde milletimizin karşısına çıkacağız. Umarım bu son çare gerçekleşmez. Amacımız bir an önce hükümeti kurmak ve yolumuza devam etmek. Çünkü milletimiz bize bunu taktir gördü. Milletin taktirine saygısızlık yapılmaz" diye konuştu.

Koalisyon yapma konusunda şu an için iki partinin kapısını kapattığı, ana muhalefet partisiyle görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Gültak, şöyle devam etti; "Kısa bir süre sonra bu konu netleşecek. Ülkemiz için, milletimiz için ve İslam coğrafyası için inşallah hayırlı olan olur. Son günlerde ülkemizde bir kaos havası, bir kriz havası ortaya koyulmaya çalışılıyor. Ülkemizi karıştırmaya ,milletimizi bir birine düşürmeye çalışanlar şunu bilsinler ki, ne yaparsalar yapsınlar er geç adaletin terazisinde karşılığını bulacaklardır. Terör ve kaos ortamı yapanlarda, siyasi destekçileri de adalete bunun hesabını ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlet ve büyük bir millettir. Bu millet bugüne kadar bir çok sorun aşmıştır. Milletimizin sağduyusuyla bu sorunlar da aşılacaktır."

Editör: Barış Köksal