Seçim bürosu önünde yapılan milletvekili tanıtım programında bir konuşan AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, "11 milletvekili adayımızla Mut’tayız. Ama içinde Mut’un bağrından çıkmış burada büyümüş burada yetişmiş bir kardeşiniz var. Mut tarihinde daha önce milletvekili çıkmadı. Ama şimdi Mutlu olup Avukat Zeynep Gül Yılmaz’ı meclise göndermeye hazır olun. Biz size güveniyoruz 7 Haziranda sandıkları öyle patlatın ki sadece hemşeriniz değil onun arkasındaki adayları da Ankara’ya gönderin” dedi.

4. sıra milletvekili adayı olan Zeynep Gül Yılmaz, “Anonsçu beni anons ederken 2 çocuk babası dedi. Siyaset bugüne kadar hep erkeklere mal olmuş. Bakın burada Mut’lu bir bacınız var. Mut 50 senedir Mut’lu bir milletvekili görmemiş. Biz buna açız. Şimdi partimiz Mut’lu bir kadın milletvekili armağan etmek üzere. Niye kadın diyorum çünkü kadın eştir, kadın kardeştir, kadın barıştır. Ben memleketimde barış istiyorum, birlik beraberlik istiyorum. Bu tarihi fırsat bir daha elimize geçmeyebilir. Bu fırsatı da kaçırırsak yüz elli sene daha beklemek zorunda kalırız. Bu kara lekeyi alnımıza yapıştırmayalım hemşerilerim. Birlik zamanı. Ben sizin kızınızım, sizin memleketinizin çocuğuyum. Buranın kayısısını, üzümünü yedim buranın bağını tarlasını çapaladım, suladım, çalıştım sizin çocuğunuzum. Şimdi birlik olma zamanı. Burada parti ayrımı yok memleketin çocuğu var oylarınızı istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından partililer hemşerileri Zeynep Gül Yılmaz’a “Mut’un gülü Torosların sümbülü” şeklinde sloganlar atarak destekleri.

Konuşmaların ardından AK Parti Mersin milletvekili adayları tek tek isimlerini okunarak, tanıtıldı.

Editör: Barış Köksal