Mersin’de siyasi partiler çalışmalarına tam gaz devam ederken, AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre Başbakan Binali Yıldırım’ın Başdanışmanı ve AK Parti eski Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilmesi için yoğun talep var.

Tarsus’tan Anamur’a kadar adı öne çıkmaya başlayan Kızılkaya, bilgi birikim ve tecrübe itibari ile tam da Mersin profiline uygun olabilecek bir tercih olduğu da yorumlanıyor. Kürt vatandaşların yoğunca yaşadığı Mersin’de, Kızılkaya’nın Hakkarili olması Kürt oylarını Ak Parti’ye kazandırması ihtimali önemli bir etken olarak yorumlanırken, demokrat kimliği nedeni ile sosyal demokratlar tarafından da onay gördüğü gözlemleniyor.

Gerek halk ve gerekse Ak Partili tabanında yapılan kulislerden sonuca varmaya çalışan Mersin Times Gazetesi, “Ak Partinin adayı Muhsin Kızılkaya mı?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Kızılkaya tabanda ‘tam’ onay alırken, il ve ilçe yöneticileri ise “neden olmasın, Muhsin Beyin Profili ve vizyonu Mersin için biçilmiş kaftan” şeklinde ki yorumlar kulislerdeki tartışmaları doğrular nitelikte.

KIZILKAYA KİMDİR?

Nüfus kütüğü kayıtlarına göre 1966 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinin Cevizli köyünde doğdu. İlk, orta ve liseyi Hakkari’de okudu. İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl Güneş Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 1987-93 tarihleri arasında sırasıyla Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı. 1993 yılında aktif gazeteciliği bırakarak bir reklam ajansında metin yazarlığı ve Beşiktaş Kültür Merkezi’nde senaryo danışmanlığı yaptı. Akil İnsanlar Heyeti’nin Akdeniz grubunda görev aldı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Mersin 3. sıradan AK Parti’den 25. dönem milletvekili seçildi.

01 Ocak 2016 tarihinden bu yana önce Davutoğlu’nun şimdi de Başbakan Yıldırım’ın başdanışmanı olan Kızılkaya, 2014 yılından beri Habertürk gazetesinde yazarlık yapmaktadır.(Mersin Times)
Editör: Barış Köksal