Edinilen bilgiye göre, sağır ve konuşamayan baba İsmet K. (75) ve annesi Cennet K. (65) ile birlikte yaşayan Süleyman Zeynel K. (35), ailesi ile birlikte kıl keçisi yetiştiriciliği yapıyordu. Daha önce psikolojik tedavi gören ve akli dengesi yerinde olmayan Süleyman Zeynel K. ailesi ile tartışıp her yeri yakacağını söyleyip evden ayrıldı. Önce ailesinin barınmak için kaldığı ve çatma diye tabir edilen Yörük çadırını ateşe veren Süleyman Zeynel K., daha sonra ayrı ayrı bölgelerde bulunan ve içerisinde hayvan yemi, saman ve çeşitli eşyaların bulunduğu çadırları ateşe verdi.

Çadırların ormanlık alanda bulunmasından dolayı bölgeye Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın ekipleri sevk edildi. Tamamı ardıç ağaçları ile çevrili olan alanda yangının büyümemesi ve ormana sıçramaması için 3 arazöz, 1 su tankı, 2 ilk müdahale aracı ile 1 helikopter müdahale etti. Bölgenin aşırı kayalık olması ve yolun bulunmamasından dolayı arazözler yangın yerine ulaşmakta zorluk çektiler. Soğutma çalışmalarını tamamlayan ekipler olası bir yangına karşı bölgede gece boyu nöbet tuttular.

YARDIMA GELEN VATANDAŞLAR YENİ BİR ÇADIR KURDULAR

Yangının ardından barınmada kullandıkları çadırın tamamen yanmasının ardından bölgede bulunan vatandaşlar kendi imkanları ile yeni bir çadır kurdular. 

Yangının ardından İsmet K.’ye ait çadırın tamamen kül olduğunu ve hiçbir eşyalarının kalmadığını belirten vatandaşlar, “Çadırda bulunan yiyecek, giyecek, mutfak malzemesi, akla gelen ne varsa kül oldu. Bizler de yayla komşuları olarak onlara yeni bir çadır kurmaya çalışıyoruz. En azından başlarını sokacakları bir yer olur” diye konuştular.

Kaldıkları yerleri ateşe verdikten sonra ormanlık alana kaçan Süleyman Zeynel K. için ise İlçe Jandarma Komutanlığı arama başlattı. 
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 
Editör: Barış Köksal