Uzun, Tarsus Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hüseyin Çelik’i ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Uzun, burada yaptığı konuşmada, aileyi, 2023 yılının yeni Türkiye’sinde beden ve ruh sağlığı korunan, ahlaki ve temel değerleri sağlam bireylerden oluşması için en büyük dinamo olarak kabul ettiklerini söyledi.

Bu doğrultuda toplumun tüm unsurlarının aile kavramına sahip çıkmasına yönelik bir sosyal farkındalık iklimi oluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Uzun, "Fakir fukaranın ve tüm dezavantajlı kesimlerin gözetilmesi temel politikamız olmuştur. İnsana hizmet politikası oluştururken bizim en önemli gücümüz, bilim ve akıldır. 'Biz yaptık oldu' anlayışı ile değil, dünya nereye gidiyor, bilim ne diyor, akıl ne diyor, pratikteki bu bilgiyi nasıl yaşama geçirebiliriz ve insanlarımızın yaşam kalitesini nasıl yükseltebiliriz diye bakıyoruz" şeklinde konuştu.

2023 yılına kadar yoksulluk sınırının altında tek bir aile kalmamasını için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Uzun, şöyle devam etti; "Muhafazakar demokrat bir parti olarak insanlarımızın sosyal devlet anlayışı ile tanışmasına büyük önem verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Sosyal politikalarımızın esası, toplumumuzun gücünü oluşturan ve geleceğimizi şekillendiren ailelerimizin korunması, geliştirilmesi ve desteklenmesi yönündedir. Bizim diğer toplumlardan en büyük fark ve üstünlüklerimizden birisi, sağlam bir aile yapısına sahip olmamızdır. Nitekim tüm zorluklara, sosyal ve bireysel sarsıntılara rağmen toplumumuzu ayakta tutan aile yapımızdır. AK Parti olarak aile kurumunun temel taşları olan kadınlar, gençler, çocuklar ve yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik politikalar yürüttük. Etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım ve hizmet alanındaki bütün koruyucu ve önleyici tedbirleri aldık. Korunma ve bakıma muhtaç engelli vatandaşlar ve evde bakım hizmetini öncelikli olarak görmekteyiz."

Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Hüseyin Çelik ise, kurumlarına bu güne kadar 6 bin 877 kişinin evde bakım hizmetleri için müracaatta bulunduğunu söyledi. Çelik, “Bu müracaatlardan 3 bin 515 engelli ve bakıcısı, evde bakım hizmetlerinden yararlanmaktadır. Evde bakım hizmetinden yararlananlar 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren aylık 793 TL bakım ücreti almaktadırlar. Müdürlüğümüze evde bakım hizmeti için yapılan müracaatlar yaklaşık bir ay içerisinde değerlendirilmektedir" dedi.

Editör: Barış Köksal