Ülkede kişi başına toplam kullanımı 440 adet olan plastik poşetlerin 40’a düşürülmesi adına atılan adımlardan sonra cam, metal ve pet şişelerle, plastik ve karton kaplar için de yeni bir uygulama geleceğini duyuran Bakan Kurum’a ÇEVDOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akbaş’tan destek geldi.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Mersin’de pet şişe ve zararlı atıkların doğaya verdiği zararların önüne geçmek adına birçok projeye imza atan ÇEVDOSAN, Bakan Kurum’un açıklamalarına destek verdi. ÇEVDOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akbaş, ‘Poşet düzenlemesinden sonra pet şişe, cam, metal karton kaplar içinde uygulanacak olan düzenleme doğa ve insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. ÇEVDOSAN olarak uygulanacak düzenlemenin her zaman destekçisi olacağız’ dedi.

YILLIK 20 MİLYAR LİRA TASARRUF

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, geri dönüşüm üzerine sistem kuracaklarını ve bu sistem ile birlikte 2023 yılına kadar yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlayacaklarını açıklamasının ardından, ÇEVDOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Akbaş, ‘Ülkemizin artık sıfır atık bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Doğamızın korunması ve ülke ekonomisi adına Sn. Bakanımız Murat Kurum’un başlatmış olduğu düzenleme ile birlikte yıllık 20 milyar lira gibi bir rakam hükümetimizin kasasında kalacaktır. Bu bağlamda geri dönüşümün el birliği ile desteklenerek, hem maddi açıdan hem de daha yaşanabilir bir Türkiye için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor’ dedi.

Editör: Barış Köksal