Yükselgüngör mesajında şu ifadelere yer verdi;

Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Türk Milleti’nin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır.

Ülkemizin aydınlık geleceği ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet varlığını sürdürebilmesi için daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İçimize fitne tohumları ekmek isteyenlere karşı millet olarak yekvücut olmalıyız ki dün olduğu gibi bugünde kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna öncülük eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Editör: Barış Köksal