Adana'da 10 yıldır kayıp olan kuaförün, kız arkadaşının ağabeyleri tarafından işkence yapılarak öldürüldüğü belirlendi. Genç, işkence sırasında fenalaşınca doktora tedavi ettirilip, işkenceye devam edilmiş.

Adana polisi 10 yıl önce sevgilisiyle kaybolan gencin cesedini, Mersin'in Silifke ilçesinde toprağa gömülmüş ve üzerine beton dökülmüş olarak buldu. Gencin, kız arkadaşının ağabeyleri tarafından önce işkence yapılarak, daha sonra boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. 10 yıldır kayıp olan üniversiteli genç kız için de ailenin kayıp başvurusu yapmadığı ortaya çıktı. 

Evlenmelerine izin verilmedi 

Edinilen bilgiye göre, Çağ Üniversitesi öğrencisi Gülşen Y. (27) Çukurova ilçesi, Güzelyalı Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı'nda kuaförlük yapan Oğuzhan Ekinci (23) ile iş yerinde tanışıp arkadaş oldu. Bir süre sonra iki genç birbirine aşık oldu. Çift kısa süre sonrada evlenmeye karar verdi. Oğuzhan Ekinci ailesini Yüksel'in evine gönderip genç kızı istetti, ancak Yüksel ailesi kızlarının okuyacağını söyleyerek evlenmelerine izin vermedi. 

Cengiz Y. Bülent Y. ve Mehmet Ali Y. kız kardeşlerine kuaförle görüşmemesi için baskı yaptı. İddiaya göre kardeşler genç kızı, kuaförü öldürmekle tehdit edip ondan uzaklaşmasını sağladı.

Lokantada buluşma

Genç kız bu tehditler üzerine sevgilisinden uzaklaştı ancak daha sonra tekrar görüşmeye başladı. Bu durumu öğrenen Cengiz Y. kız kardeşiyle, "Biz seni Diyarbakır'dan buraya okutmaya getirdik, sen ne yapıyorsun, hemen onunla ilişkini bitireceksin" diyerek tartıştı. Cengiz Y. kuaförü sevdiğini söyleyen kız kardeşini darp etti. Bu sırada Cengiz Y, eşi Emine Y.'yi de ilişkilerini bildiği halde kendisine söylemediği için darp etti. Bu sırada genç kız baskılara rağmen sevgilisi ile gizli gizli buluşmaya devam etti. Bu durumu öğrenen Cengiz Y. kız kardeşiyle görüşüp kuaför ile kendisinin de geleceği bir yerde görüşmek istediğini söyledi. Gülşen Yüksel de yaşadığı tedirginlikten sonra sevgilisini arayıp ağabeyinin kendisiyle görüşmek istediğini Süleyman Demirel Bulvarı'nda bir lokantaya gelmesini istedi. 

7 kişiyle kaçırdılar 

Cengiz Y., yanına kardeşi Muhammet Ali Y., arkadaşları Hüseyin Y., Bülent A. Haluk K., Muhammet U. ve Mustafa E. ile 14 Temmuz 2016 tarihinde Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki lokantaya gitti. Kuaför Oğuzhan Ekinci lokantaya genç kız ile geldiği sırada 7 kişi genci bir otomobile bindirip genç kızı da orada bırakıp gitti.

4 gün süren işkence

Kardeşler ve arkadaşları genci Sinanpaşa Mahallesi'nde Kemal D. isimli şahsın evine götürdü. Buraya daha sonra kardeş Bülent Y. de geldi. 3 kardeş Cengiz Y., Bülent Y. ve Muhammet Ali Y., kız kardeşinden vazgeçmeyen gence işkence yapmaya başladı. Gencin elini kolunu ayaklarını bağlayıp ağzını kapatan zanlılar, sopa ve yumrukla saatlerce döverek işkence yaptı. İşkencenin ikinci gününde Oğuzhan Ekinci fenalaşınca şahıslar doktor getirtip tedavisini yaptırdılar.

Daha sonra genç tekrar kendine gelince işkence yapmaya devam ettiler. Yaklaşık 4 gün süren işkencenin ardından genci, kardeşler boğarak öldürdü. 



Gömüp üzerine beton döktüler 

Oğuzhan Ekinci öldükten sonra cesedini kilime saran şahıslar, otomobil ile Mersin'in Silifke ilçesine götürdü. Genç kızın kardeşleri giderken yanlarına kum, çimento, kürek ve kazma aldılar. Daha sonra Kız Kalesi bölgesindeki yüksek bir tepeye çıkan kardeşler burada mezar açtı. Cesedin üzerini toprakla kapatan kardeşler beton döküp tekrar toprak attıktan sonra üzerine kayalar bırakıp olay yerinden ayrıldı.

"Siz onu öldürdünüz"

Bu sırada genç kız sevgilisinden haber alamayınca ağabeylerine, sevgilisine ne yaptıklarını sormaya başladı. Ağabeyler genç kıza "Biz onunla konuştuk sonra bıraktık gitti" dediler. Daha sonra buna inanmayan genç kız "Siz onu öldürdünüz ben biliyorum sizi şikayet edeceğim" diyerek tepki gösterdi. Bu tepkiden sonra genç kızdan bir daha haber alınamadı. 
Bu arada, Y. kardeşler kendilerine yardım eden arkadaşlarını da "Bu olayı ihbar eden aynı bunun gibi olur üzerine beton dökülür, kimse kimseye bir şey anlatmayacak" diye tehdit etti. 

Annesini de tehdit ettiler 

Oğuzhan Ekinci'nin annesi oğlu eve gelmeyince Y. ailesine giderek, "Oğlum en son sizin çocuklarla buluşmuş 2-3 gündür yok ona ulaşamıyorum" dedi. Ancak Y. ailesi görmediklerini söyleyerek kadını evlerinden gönderdi. Bir kaç gün sonra anne tekrar eve gelip aynı şeyleri söyleyerek bu kez şikayetçi olacağını söyledi. Bunun üzerine ağabeyler kadını ölümle tehdit ederek 'polise şikayetçi olması, kayıp başvurusunda dahi bulunması halinde' onu öldüreceklerini söyledi. 

1 yıl sonra şikayet

Korkuya kapılan enne Fatma Ekinci, kayıp başvurusunda bile bulunmadan Adana'yı terk edip Antalya'ya yerleşti. Ancak oğlundan 1 yıl boyunca haber alınmayınca en sonunda ölümü göze alarak polise gelip şikayette bulundu. Polis bu şikayet üzerine araştırma başlattı. Anacak kayıp şahıs bulunamadı. 



Polis, özel ekip kurdu 

Polis geçtiğimiz günlerde uzun süredir kayıp olan şahısların olaylarının aydınlatılması için emniyet genel müdürlüğünün talimatıyla özel ekip kurdu. Özel ekip çalışmasına Oğuzhan Ekinci olayından başladı. Polis kısa sürede yaptığı çalışmada önemli ipuçlarına ulaştı. Şahsın en son Y. ailesinden gençlerle görüştüğünü belirledi. Onlarla yapılan görüşmede bir sonuca varılmadı. Ancak polis 10 yıl önce Y. ailesi dışında lokantaya gelen başka bir kişiyi daha tespit etti. Onunla yapılan görüşmede vicdan azabı çeken zanlı polise her şeyi anlattı. Polis buradan yola çıkarak Oğuzhan Ekinci'nin gömülü olduğu yeri bulmak için de çalışma başlattı. Ayrıca polis hemen Cengiz Y., Bülent Y., Muhammet Ali Y., kardeşler ve anne Emine Y. ile olaya karıştığı ileri sürülen Bülent A., Hüseyin Y., Muhammet U., Mustafa E., Haluk K., Kemal D., Arif D., Nihat T., Mehmet E. ve Cengiz E'yi gözaltına almak için harekete geçti. Polis 11 kişiyi gözaltına alırken ağabey Cengiz Y. ile Bülent Y.'nin başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirlendi.

Şimdi kayıp kız aranıyor

Polis, Silifke'de yaptığı kazı sonucunda da kuaförün cesedine ulaştı. Ancak cesede ulaşmak mezar üzerine konulan kaya ve dökülen betondan dolayı bir hayli güç oldu. Polis uzun uğraşın sonunda Oğuzhan Ekinci'nin kemiklerine ulaştı. Kemikler alınıp incelenmek üzere adli tıp kurumu morguna götürüldü. Yapılan DNA testinden sonra kemikler aileye teslim edilecek. 

Bu arada, polis, kaybolan genç kızın da öldürülerek gömülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durarak zanlıları genç kızın yerini söylemesi için sorguya aldı. Ancak kardeşler genç kızdan haberleri olmadığını belirtirken, polis ailenin neden kayıp başvurusu yapmadığını sordu. Ancak anne dahil kardeşler bu soruya cevap veremedi. Diğer zanlılar ise genç kızı hiç görmediklerini ileri sürdü. Polis genç kızı da bulmak için çalışma başlattı ancak bir sonuç alamadı. Zanlılar ise sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Mustafa E., Hüseyin Y., Kemal D., Haluk K., Muhammet U., Bülent A., Muhammet Ali Y. tutuklanırken, Arif D., Nihat T., Mehmet E, ve Emine Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Editör: Barış Köksal