www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Elektro Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yüksekbaş, Mersin'e getirdikleri yeni ürün ile artık açık havada da klima serinliğinde oturulabileceğinin altını çizdi..

'Yazın bunaltıcı sıcaklarında insanlar açık havada oturmak istemelerine rağmen, sıcak havalardan dolayı klimalı ortamları tercih ediyorlar. Bundan dolayı da kapalı alanlarda oturuyorlar' diyerek konuşmasına başlayan Murat Yüksekbaş, 'MY COOL ile açık havada da serinleyerek oturabilirsiniz' dedi..

MY COOL Türkiye Distribütörü Elektro'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yüksekbaş bu ekonomik ve sağlıklı cihaz hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Elektro Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yüksekbaş, 'MY COOL evaporative soğutucu, suyun buharlaşması yoluyla havayı soğutan cihazlar sınıfına giriyor. Bir klima değil, fakat havada ısıyı en çok yok eden su olduğu için, su sayesinde havadaki ısıyı alıp bir soğukluk oluşturuyor. Cihaz bu soğukluğu dışarıya veriyor. Örneğin 34 derecelik bir havada, havanın  su sistemi katmanlarından geçmesiyle havanın soğuması oluşuyor. Ön tarafta bir emici vantiratör vasıtasıylada arkadan gelen 34 derecelik sıcak hava ön taraftan 27 dereceye kadar düşürek çıkıyor. Dolayısıyla hem havayı soğutuyor hem de havadaki nemi azaltıyor. Şelalenin olduğu bir yerde oturduğunuzda size verdiği o serinliği ve ferahlığı bu üründe de hissediyorsunuz' dedi..


EKONOMİK BİR CİHAZ
Murat Yüksekbaş, 'Çok ekonomik bir cihaz. Günde 8 saat çalıştığında ayda 60 TL’lik elektrik sarf ediyor. Hemen hemen bir vantiratör kadar elektrik harcıyor. Su ile çalıştırdığınız zaman 10 saatte bir su tüketiyor. Susuzda çalıştırabiliyorsunuz. Vantiratör ve soğutma özelliği olarak iki amaçlı kullanabiliyorsunuz.. Bu ürünü Çin’e fuara gittiğim zaman görmüştüm.. Mersin’e çok uygun olduğunu düşünüp Türkiye’deki distribütörlüğünü aldım.. Çok fazla satışımız oldu.. Türkiye’nin bir çok yerine de satışlar yaptık' dedi.

ASTIM HASTALARI İÇİN ÖNEMLİ
Murat Yüksekbaş, 'Bazı işletmeler çok zor şartlarda çalışıyor.. İşçisine saygılı olan işverenler böyle bir ürünü onlar için alıyorlar.. Örneğin, Opat’ın sahibi teknik servis elemanları için ürünümüzden 15 adet aldı.. Mersin’de bir çok cafe ve restorana da sattık.. Biz hem insanların ekonomik olarak serinlemesini hem de havadaki kötü ve tozlu havayı tertemiz bir hava olarak kullanmalarını sağladık.. Astım ve bronşit hastaları için ideal bir ürün' dedi..


50 M2'LİK BİR ALANI SERİNLETİYOR
Yüksekbaş son olarak şunları söyledi; 'Yeni ürünlere ve icatlara açık yenilikçi biri olduğum için bu alandaki açıklığı da kapatmak istedim.. İnsanların açık hava da daha rahat bir şekilde serinlemesini sağlıyoruz.. Bir çok yerde standart vantiratör ve su üfleyen vantiratörler var.. Karşısındaki insana su vererek ıslatıp serinleten yöntemi doğru bulmuyorum.. Ürünümüz hem çok ekonomik, hem çok sağlıklı.. Ayrıca açık havada 50 metrelik bir alanı serinletebiliyor' dedi..
Editör: Barış Köksal