Eğitimcilere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, gençlerimizi Atatürk ilke ve inkılâplarına en uygun şekilde yetiştireceklerinden şüphe duymadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘ülkemizin ihtiyacı olan kendinden emin, eğitimli insanlardır’ dedi.

2016-2017 eğitim öğretim yılına başlarken, geleceğimizim teminatı çocuklar ve gençlerimizin yeni başarılara imza atacağı bu yolda heyecanlarını hep birlikte yaşadıklarının altını çizen Abdullah Özyiğit, “ Öğretmenlerimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal’in eğitme verdiği önemi çağdaş inkılaplarla gösterdiği gibi ‘Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır’ cümlesiyle de vurgulamıştır” sözleri ile ifade etti.

Özyiğit, "Ülkemizde yaşanan olumsuzlukların çağdaş, laik eğitim sisteminin ne kadar gerekli olduğunu anlatmış ve yetkililer bundan gerekli dersi çıkartmıştır umudundayım. Fikri hür, düşünen sorgulayan özgür bireyler yetiştirmek temel hedef olmalıdır" diye konuştu.

İnsan olmanın temel şartı, eğitimdir sözlerine yer veren Özyiğit, “Milli Eğitim’in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, dürüst, düşünceli, karakter sahibi genç yetiştirmek olmalıdır. Bunun için de öğretim programları ona göre hazırlanmalıdır” dedi.

Özyiğit, “Öğrencilerimizin ve velilerimizin heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için tüm imkânlarımızı sunma çabası içerisindeyiz. Bu vesileyle öğrencilerimizin, velilerimizin ve her şeyini feda eden değerli öğretmenlerimizin 2016-2017 eğitim öğretim yılını gönülden kutluyor, bu maratonlu dönemde başarılar diyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal