Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Gaziantep’te bir sokak düğününde meydana gelen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin yaralandığı hain terör saldırısını kınadı.

Saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Özyiğit, “Van, Bitlis, Elazığ ve son olarak Gaziantep. Son günlerde artan dayanışma, birlik, beraberliğin ardından terör saldırıları artmaya başladı. Son olarak bir sokak düğününde çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil masum insanları hedef alacak kadar alçalan terör, bu topraklar üzerinde hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni, laikliği, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü,  birlik ve beraberliğimizi hedef alan, masum canlara kıyan bu alçak saldırıyı nefretle kınıyorum” dedi. 

EMPERYALİZMİN ÜLKEMİZ ÜZERİNDEKİ HEDEFİ DEĞİŞMEYECEK

“Emperyalizm bu kez kanlı el olarak IŞİD’i kullandı” diyerek sözlerine devam eden Başkan Özyiğit, “Dün PKK önceki gün FETO. Emperyalizmin ülkemiz üzerindeki hedefi değişmeyecektir. Bu durumdan FETO’dan ya da PKK teröründen siyasi çıkar değil Adam akıllı dersler çıkarmak gerekiyor. AKP hükümeti IŞİD terörünü araştıralım dediğimizde reddetmişti. Milletvekilimiz Eren Erdem Antep üzerinden işide insan kaynağı sağlandığı sistemi açıkladı Peki  hükümet ne yaptı? Artık bu ülkede yıllardır uygulanan yanlış politikalara son verip Atatürk Türkiye'sine, Cumhuriyet in kuruluş ayarlarına Dönülmesi şarttır. 
Gerici eğitimin, tarikatların ülkeyi getirdiği yer ortadadır” ifadelerini kullandı. 

CHP OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Mevcut iktidarın artık doğru uygulamaları hayata geçirmesinin hayati bir zorunluluk olup CHP’nin de bu konuda üstüne düşeni yapmaya hazır olduğuna da dikkat çeken Özyiğit, “ Ülke üzerinde emelleri olan Emperyalist güçleri, kullandıkları maşaları ve özellikle yerli işbirlikçilerini nefretle kınıyorum.Hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal